Tek nekoliko građana nazočilo javnoj raspravi o nacrtu proračuna

nazočni

Kako je i bilo najavljeno na sjednici Općinskog vijeća održanoj početkom tjedna, jučer je u Gradskoj vijećnici održana javna rasprava o nacrtu proračuna općine Ljubuški za nadolazeću 2015.

Prema tradiciji nekoliko prethodnih godina, javna rasprava nije pobudila velik interes javnosti, pa je tako i jučer istoj pored nekoliko predstavnika općinskih službi i vijećnika Općinskog vijeća, nazočilo tek nekoliko građana, točnije predstavnici mjesnih zajednica, poljoprivrednici i predstavnici Udruge mladih Agape.

Stavke proračuna

Na samom početku Stipe Bubalo, šef Odjela financija pri Službi gospodarstva općine Ljubuški, još je jednom detaljno prezentirao planirani proračun u iznosu od 9,690.000 KM.

Ovom prilikom, Bubalo je nazočnima objasnio stavke proračuna te koji će se iznosi izdvajati za što. Na osnovi iznesenih podataka o rashodima po funkcionalnoj klasifikaciji, može se konstatirati kako će se najviše novca, 3,127.500 KM ili 33,31 posto proračuna, utrošiti na rad općih javnih službi, i to je najveći postotak, a slijede ga aktivnosti stambeno-komunalnog razvoja za što se planira izdvojiti 1,770.000 KM i ta brojka čini 18,85 posto proračuna. Što se tiče transfera, kako je kazao Bubalo, planira se izdojiti 1,809.000 KM, a ta sredstva će biti raspodijeljena za kulturu, sport, za posebne namjene, prijevoz učenika, političke stranke, vjerske zajednice, udruge građana, subvencije u javnim poduzećima te za Studentski centar u Mostaru.

Amandmani do petka

Nakon Bubalova izlaganja, nazočnima se obratio načelnik općine Nevenko Barbarić, a potom je otvorena javna rasprava, iz koje se moglo zaključiti da građani pozdravljaju ovakav prijedlog proračuna, jer su postavljena samo dva pitanja.

Prvo pitanje se odnosilo na mlade, odnosno koliko će se od ukupnog iznosa za nevladin sektor, odnosno udruge, izdvojiti za udrugu mladih, a drugo pitanje se odnosilo na temu sporta, koji je, po mišljenju građana, zakinut.

Amandmani u pisanom obliku mogu se dostaviti Odjelu financija općine Ljubuški do petka, 19. prosinca, a sljedeća sjednica Općinskog vijeća na kojoj bi trebao biti usvojen proračun najavljena je za ponedjeljak, 21. prosinca.

Zorica Volarević [ Dnevni list ]

Komentari

bilo je i vjecnika!

Sta gledas kvesicu nisi ti vijecnik nego uvlaci,g,u,z i klimoglavac!

sto je,je zna se čovik uvući,odavno i on u politici a po čemu je zapamćen ??

bit ce zapamcen kao predsjednik opcinskog vjeca.

Neka, co vijek je sposoban, obrazovan KUD ćeš bolje..-;)

ma on je pravo obrazovan još malo i doktorirat će. A gdje ono stiče sve ovo znanje?????

Dali ste ZNALI da PETAR Pero MAJIĆ Nevenkova SENKA se NALAZI u 9 DEVET ODBORA Čoek Sposobani spodoban x 75 KM LIJEPA nagrada za RAD

Za tvoju informaciju ne da branim dotičnog nego govorim istinu,,, isti ne znam u koliko je odbora ali sam siguran da se odbori pri općinskom vijeću plaćaju a ostali nisu jer sam i ja u dva odbora gdje je dotični i ni jedan nije plaćen tako da znaš i drugo ovaj odbor koji je plaćen je 50 KM a predsjednik 60 KM a ne 75 KM daj govorimo istinu..a ne laži..

ovaj prvi na slici,ljut,ozbiljan,nije prosao!

Jedna borbena:
Za Hasana Mušića-Hrtu

"Sjedi Mara na kamen studencu,
svima daje samo ne da Nijemcu".

Prije je pozdravljao sa stisnutom pesnicom?
"Smrt fašizmu,
sloboda narodu".

Sada opet samo sa prominutim tekstom:
"Smrt narodu,
sloboda mafiji".

A gdje je stavka o tome koliko ide načelniku?

Tek nekoliko građana nazočilo javnoj raspravi o nacrtu proračuna

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad porastem, bit ću ministar Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Što nam znači statistika? Marko Čuljak | dnevno.ba
ljubuski.info
Nezaboravljenim braniteljima Žena iz kužine

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari

mailto