Novim Zakonom o radu svim zaposlenicima u FBiH dodatna dva dana godišnjeg odmora

ljubuski.info

Žena trudnica više se neće morati brinuti kako će tijekom rodiljskog odsustva moći ostati bez posla, a svi zaposlenici u FBiH imaju pravo na dva dana godišnjeg odmora više.

Naime, novim Zakonom o radu, koji bi uskoro trebao biti prihvaćen, u Federaciji BiH utvrđena je zabrana otkaza radnici za vrijeme rodiljskog odsustva, smanjeno trajanje prekovremenog rada s 10 na najviše 8 sati tjedno, uz obvezu poslodavca da pisanu odluku o uvođenju prekovremenog rada uruči i radniku, produženo trajanje godišnjeg odmora s 18 na 20 radnih dana za svaku kalendarsku godinu, s tim da se kod utvrđivanja dužine godišnjeg odmora smatra kako je radni tjedan raspoređen na pet radnih dana, propisano kraće trajanje radnog vremena za maloljetne radnike na najduže 36 sati tjedno i obvezni liječnički pregledi maloljetnika na teret poslodavaca, utvrđena obveza poslodavca da prijavu na obvezno osiguranje uruči i radniku, utvrđene veće ovlasti inspekcije rada u nadzoru na primjenom Zakona, odnosno predviđene veće novčane kazne za kršenje odredbi Zakona, navedeno je iz Federalnog ministarstva rada i socijalne skrbi.

Iz ovog ministarstva naglašavaju kako se u javnim istupima predstavnika Samostalnog sindikata BiH u posljednje vrijeme, netočno i lažno, iznose tvrdnje o pojedinim odredbama novog prijedloga zakona o radu, kao navodnim razlozima zbog kojih Sindikat takav zakon o radu ne prihvaća i protivi se njegovom donošenju.

"Pri tome se tendenciozno poriče i osporava javnost u smislu da se novim Zakonom o radu ukidaju kolektivni ugovori, što ima za posljedicu smanjenje, odnosno ukidanje ranije stečenih prava iz radnog odnosa, a u konačnici nepovoljniji i nesigurniji položaj radnika", navode iz Ministarstva.

Nadalje, ističu kako novim prijedlozima nije ukinuto sklapanje kolektivnih ugovora, nego je ograničeno njihovo trajanje uz mogućnost produženja, što će poticati ugovorne strane na istinske pregovore i stvarno i objektivno reguliranje uvjeta rada i prava iz radnog odnosa sukladno postojećim gospodarskim uvjetima.

"Prijedlogom zakona o radu utvrđena je obveza usklađivanja kolektivnih ugovora s odredbama Zakona u roku od šest mjeseci od dana stupanja na snagu, s tim da u protivnom prestaju vrijediti njihove odredbe. Zbog protivljenja Sindikata, a radi iznalaženja kompromisnog rješenja, ova odredba je novelirana tako što je rok od šest mjeseci produžen na godinu dana, a u slučaju neusklađivanja i nakon isteka tog roka, ostaju na snazi odredbe kojima se uređuju plaće i naknade plaća. O ovom prijedlogu, koji datira od siječnja 2013., Sindikat se nikada nije izjasnio, što je dovelo do potpunog zastoja u proceduri donošenja novog Zakona o radu", navode iz Ministarstva.

Marija Medić Bošnjak [ Večernji list ]

Glas naroda

Treba Federalna inspekcija ove zakone i provoditi, a ako isti ne kazne vlasnika koji krši zakon inspektora treba izbaciti sa posla, a ne premjestiti na drugi posao ili nagraditi.

A šta će sve uzeti uposlenima kad se taj zakon usvoji ?
Odavno to stoji u ladicama , ali se niko ne usudi jer neće to biti ništa dobro za radnike .Najkasnije će biti usvojeno sve jer će morati biti tako ili će biti prekinut dotok novca iz evropskih institucija .

Cudesa

donijeli zakon za sebe jer će vrijediti samo u državnim ustanovama koje ionako ništa ne rade

Novim Zakonom o radu svim zaposlenicima u FBiH dodatna dva dana godišnjeg odmora
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Roditelji, gdje ste? Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
I obraz i obrazovanje! Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Pijun T.B.

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari