MUP: Uspješno provedena akcija "Mač"

ljubuski.info

Policija Županije Zapadno-hercegovačke (ŽZH) provela je u protekla dva mjeseca operativno-taktičku akciju pod kodnim nazivom "Mač". Cilj akcije bilo je suzbijanje ilegalne trgovine visokotarifnom robom i narkoticima.

Provođenje akcije je potvrdio i komentirao glasnogovornik Ministarstva unutaranjih poslova (MUP) ŽZH, Damir Čutura.

"Akcija je provedena na širem području koje pokriva Policijska uprava (PU) Grude, sa posebnim naglaskom na mjesta koja se nalaze uz samu granicu sa Republikom Hrvatskom", rekao je Čutura.

Tijekom akcije vršena je pojačana kontrola nad većim brojem osoba, potencijalnih osumnjičenih, zatim objekata, vozila, te stambenih i poslovnih prostora. Završni dio operacije izveden je u posljednja 24 sata, a tijekom cijele akcije zaplijenjeno je:

  • 135.000 cigareta raznih marki, čija maloprodajna vrijednost na ilegalnom tržištu iznosi približno 500.000 KM,
  • motorno vozilo marke „Fiat-bus“ s nepripadajućim BH registarskim oznakama,
  • motorno vozilo marke „Iveco-Daily“ s nepripadajućim BH registarskim oznakama,
  • motorno vozilo marke „Audi“ tip A6-karavan, s nepripadajućim HR registarskim oznakama,
  • 11 komada registarskih pločica različitih nacionalnih oznaka (BH, HR i D),
  • 74 komada mobilnih telefonskih aparata,
  • 6 korisničkih paketa raznih operatera mobilnih telefonskih usluga,
  • dvije krovne antene za vozila,
  • četiri aparata za radio veze s mikrofonima,
  • veći broj sitnih predmeta (1 auto telefon, više punjača za baterije mobitela kao i više punjača za radio uređaje marke „Motorola“ itd).

"Ovim putem želim pohvaliti suradnju i susretljivost Županijskog Tužiteljstva Široki Brijeg, na čelu sa glavnim tužiteljem Tihomirom Jurkom, kao i suradnju sa sudijom za prethodni postupak Lenom Raspudić, koji su cijelo vrijeme trajanja akcije bili susretljivi i 24 sata dnevno bili na raspolaganju službenicima MUP-a ŽZH, što može drugima poslužiti kao primjer nesebične i učinkovite suradnje u borbi protiv organiziranog kriminala", rekao je Čutura.

Dodao je i kako je jedna osoba, inicijala I.B. (1979.), uhićena u vezi sa ovom akcijom, koja je, nakon kriminalističke obrade puštena na slobodu, ali će protiv iste biti podignuta kaznena prijava.

Povodom ove akcije danas je, s početkom u 10:00 h, u Ministarstvu unutarnjih poslova ŽZH održana izvanredna press konferencija na kojoj su govorili savjetnik ministra Ivica Nosić, v.d. policijskog komesara Zoran Galić, načelnik PU Grude Petar Brnadić, načelnik Odjela kriminalističke policije PU Grude Igor Marić i zapovjednik PP Grude Toni Primorac.

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari