Željku Bukmir Sud BiH osudio na uvjetnu kaznu

izlaz

Bivša pripravnica u Sudu BiH Željka Bukmir (32) iz Ljubuškog, 28.studenog uvjetno je osuđena na šest mjeseci zatvora. Kazna se neće izvršiti ukoliko u naredne dvije godine ne počini novo krivično djelo, odlučio je Sud BiH.

Bukmir je optužena za odavanje povjerljivih informacija osumnjičenima za organizirani kriminal. Prema navodima optužnice, istražitelji su posebnim istražnim radnjama pratili telefonsku konverzaciju Ivice Tomića i drugih osumnjičenih za organizirani kriminal tijekom akcije "Ota more", te je zabilježeno da je Željka 19. studenog 2011. godine mobitelom kontaktirala Tomića, njenog kuma i obiteljskog prijatelja i kazala mu da se moraju naći, jer mu treba kazati nešto što je u njegovom interesu.

Prema dogovoru, kum i Željka su se našli u Ljubuškom i ona mu je priopćila da im se prisluškuju mobiteli. Tomić je iskoristio informaciju te je upozorio saučesnike da im istražitelji slušaju razgovore, nakon čega su promijenili brojeve, a istraga je obustavljena zbog nedostatka dokaza.

Dnevni avaz

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari