Vijeće učenika Gimnazije Ljubuški marljivo radi

ljubuski.info

Gimnazija Ljubuški još od svog osnutka poznata je po svojim hvalevrijednim aktivnostima kao i odličnom odnosu i suradnji između profesora i učenika. Jedna od ponajboljih svijetlih točaka ove škole svakako je Vijeće učenika. Vijeće učenika aktivno je već niz godina u Gimnaziji, no zahvaljujući novim marljivim generacijama, zabljesnulo je u svom punom sjaju 2010. godine.

Prema riječima ravnatelja Gorana Skoke, ova skupina marljivo radi na svojim društveno-korisnim aktivnostima.

Božićne humanitarne akcije

"Bilo je dosta ispraznih fraza poput one 'mrtvo slovo na papiru' pa smo odlučili pokrenuti akcije za dobrobit zajednice i društva. Pod vodstvom pedagoginje Zdravke Rupčić (koja je ujedno i profesorica-koordinatorica Vijeća učenika) aktivirali smo učenike motivirane za rad u različitim aktivnostima. Zastupajući tako sve četiri gimnazijske generacije, ujedinili smo snage i krenuli na prvi veliki posao. Bila je to božićna humanitarna akcija za pomoć Obiteljskom centru 'Ivan Pavao II.' u Vionici. Izrađivale su se čestitke, skupljale donacije i na kraju je trud urodio plodom. Posjetivši dom odlučili smo nastaviti pomagati i drugima jer nas je to iskustvo neizmjerno obogatilo i zauvijek se utisnulo u naša srca. Iz godine u godinu slijedile su božićne humanitarne akcije prikupljanja pomoći za socijalno ugrožene u našoj općini, (paketi pomoći - hrana i higijenske potrepštine), prikupljanje igračaka za djecu koja se nalaze na Odjelu pedijatrije u Mostaru, kao i prikupljanje pomoći za naše socijalno ugrožene učenike i pojedince iz općine Ljubuški te pomoći za područja ugroženim poplavama", kazao je Skoko.

Novi projekti

Pored brojnih akcija koje se više ne mogu ni pobrojati, Gimnazija Ljubuški sprema i nove projekte. Gimnazijalci se pripremaju za tradicionalni igrokaz 'Sv. Nikola' dramske sekcije Gimnazije Ljubuški. On će se igrati i ove godine po školama, vrtićima i u crkvi u općini Ljubuški.

Razgovarali smo i s predsjednikom Vijeća Leonardom Pavlovićem koji nije krio zadovoljstvo radom članova Vijeća.
"Svi članovi shvatili su sve jako ozbiljno, a i ostali učenici se uvijek rado odazovu na sve akcije i pomažu nam. Trenutačno je u tijeku akcija 'Jedan slatkiš - jedno dijete' za djecu s posebnim potrebama u Ljubuškom, a i Božić nam kuca na vrata pa ćemo organizirati radionicu za izradu božićnih čestitki i prodajom istih prikupiti sredstva namijenjena u humanitarne svrhe. Ujedinit ćemo snage s Crvenim križem i prikupiti pakete pomoći za socijalno ugrožene obitelji", kazao je Leonardo uz to dodajući da i za iduću godinu imaju velike planove.

Antonija Bradvica [ Dnevni list ]

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Lesi se ne vraća kući! Zaboravljeni branitelj br. 690
ljubuski.info
Sve poskupljuje osim autobusnih karata Marko Čuljak | dnevno.ba
ljubuski.info
Prevareni, prodani, izdani, ostavljeni... ne i izgubljeni! Slaven Raguž | Predsjednik Hrvatske republikanske stranke
ljubuski.info
Priča za božićne suze Krešo Vujević

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari

mailto