Jurišić raspisuje nove izbore?

Premijer Vlade Zapadnohercegovačke županije (ZHŽ) Zvonko Jurišić najvjerojatnije će razriješiti ministre iz reda HDZ-a 1990. ukoliko se preko noći ne riješi nepovjerenje između NS Radom za Boljitak i "devedesetke", koje je, po njegovom mišljenju, dovelo do najnovije krize vlasti.

Jurišić ne isključuje niti mogućnost novih izbora, što bi po njemu bilo možda i najbolje rješenje sadašnje situacije u ovoj županiji.

“Ako danas ne napravimo neke pomake, pišem rješenja o razrješenju ministara iz "devedesetke", ta ću rješenja poslati predsjedniku skupštine Vitomiru Filipoviću i tražiti hitnu sjednicu skupštine oko imenovanja novih ministara”, kazao je Jurišić na jučerašnjoj sjednici Vlade ZHŽ-a koja je održana bez ministara iz HDZ-a 1990.

Dodaje kako su ministri Božo Zovko, Ivica Gašpar i Vjekoslav Bakula bojkotirali sjednicu, jer svoj nedolazak nisu opravdali.

“Radi se o neprimjerenom ponašanju i za takav rad nitko nije dobio povjerenje birača. Ovo možda i nije stav ministara nego dijela Predsjedništva HDZ-a 1990.”, ističe Jurišić. Dodaje i kako je jasna poruka njihovog bojkotiranja sjednice s obzirom na određene razgovore između dvaju HDZ-ova o sklapanju nove koalicije.

Premijer Vlade ZHŽ-a smatra da bi u ovoj županiji opet moglo doći do iznenađenja kao što je to bilo u siječnju. Jurišić je izrazio sumnju i da ministri iz HDZ-a 1990. možda imaju zadatak srušiti postojeću Vladu.

Kako ova županija ne bi ostala bez Vlade, Jurišić je na jučerašnjoj sjednici stavio izvan snage rješenja o razrješenju ministara Žarka Karačića i Marijana Babića koji su već mjesecima u tehničkom mandatu. “Da se dogodilo da razriješim ministre iz HDZ-a 1990., a nisam povukao prethodna razrješenja, ostali bismo bez Vlade”, kazao je Jurišić i još jednom ponovio da neće ići u koaliciju s HDZ-om BiH.

HDZ BiH ne želi vrući krumpir

Kako sada stvari stoje, HDZ BiH ne želi doći na vlast u ovoj županiji. “Mislim da bi bila jedna vrsta ludosti ulaziti sad u vlast i preuzimati odgovornost za takvo stanje i probleme nagomilane u županiji”, kazao je Predrag Kožul predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a BiH u Županijskoj skupštini. Dodaje kako je glavni uzrok krize loše stanje u proračunu ove županije, također je naglasio kako se može reći da ova županija trenutačno nema Vladu. “Možemo slobodno reći da Vlada u ovoj županiji ne postoji jer dva ministra su razriješena dužnosti, a tri ne dolaze na sjednicu”, komentirao je Kožul, dodavši kako će razgovori oko eventualne koalicije s HDZ-om 1990. potrajati.

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari