EBRD potvrdila mogućnost sudjelovanja u kupnji Hypo mreže

zgrada

Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD) izvijestila je danas kako bi mogla izdvojiti do 50 milijuna eura za kupnju 20 posto udjela u mreži austrijske banke Hypo Group Alpe Adria u jugoistočnoj Europi u sklopu zajedničke ponude s američkom investicijskom kompanijom Advent International.

Već se dugo špekulira o mogućnosti da EBRD udruži snage s američkom investicijskom kompanijom u preuzimanju Hypove mreže banaka i leasing kompanija u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Srbiji i Sloveniji.

Iz EBRD-a su danas izvijestili da bi se predbilježili za 20 posto udjela u Hypovoj mreži preko investicijske kompanije u Luksemburgu koja će biti osnovana u suradnji s Adventom isključivo za potrebe te akvizicije.

Za taj bi udio mogli izdvojiti do 50 milijuna eura, u sklopu transakcije čija bi ukupna vrijednost prema priopćenju mogla iznositi do 250 milijuna eura.

Među razlozima za moguće sudjelovanje u transakciji izdvajaju "demonstraciju uspješnog restrukturiranja kompanije koja se našla u problemima u komercijalno održivo poslovanje kroz fokus na novu mješavinu proizvoda i veći udio potrošačkih i kredita mikro, malim i srednjim poduzećima".

Predloženu transakciju mora odobriti upravni odbor EBRD-a.

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Postaje li Gabela obiteljska Troja? Homerolog, Krešo Vujević
ljubuski.info
Zatvoren krug propadanja Hrvata u BiH Višnja Starešina | Slobodna Dalmacija
ljubuski.info
Jedinu zastavu na prosvjed donijeli Zaboravljeni branitelji Ratni poručnik, Zaboravljeni branitelj br. 690

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari