Inicijativa za formiranje Vijeća mladih ZHŽ-a

ljubuski.info

U subotu je u Posušju održan sastanak inicijativnog odbora Vijeća mladih Federacije Bosne i Hercegovine.

Sastanku su nazočili predstavnici Vijeća mladih Sarajevske županije, Vijeća mladih Unsko-sanske županije, Vijeća mladih Tuzlanske županije, Vijeća mladih Posavske županije, Vijeća mladih Srednjobosanske županije, Vijeća mladih općine Tomislavgrad, Vijeća mladih grada Mostara, Vijeća mladih grada Širokog Brijega, predstavnici Udruga mladih iz općine Ljubuški, predstavnik Instituta za razvoj mladih BiH "KULT", predstavnici medija i predstavnici Vijeća mladih općine Posušje.

Sastanak je vodio predsjednik Vijeća mladih općine Posušje i domaćin, Mate Lončar, koji se na početku zahvalio sudionicima sastanka na dolasku, istaknuo važnost suradnje i povezivanja mladih, te osvrnuo na dosadašnji rad Vijeća mladih općine Posušje. Održavanje ovog sastanka u Posušju ima veliku važnost kako za cijelu općinu, tako i Vijeće mladih Posušja, naglasio je Lončar.

Na sastanku se razgovaralo o formiranju Vijeća mladih Županije Zapadnohercegovačke, a samim tim i Vijeća mladih Federacije BiH. Predstavnici udruga mladih općine Ljubuški najavili su skoro formiranje Vijeća mladih u toj općini, što je i posljednja prepreka formiranju županijskog Vijeća mladih.

Predstavnici županijskih Vijeća mladih iskazali su punu podršku formiranju spomenutih Vijeća mladih, kako bi se stvorilo krovno tijelo mladih u Federaciji BiH.

Akteri sastanka uputili su podršku novim vlastima na svim nivoima u rješavanju problema sa kojima se susreću mladi, te uputili apel za kvalitetniju primjenu Zakona o mladima Federacije Bosne i Hercegovine.

Na kraju su članovi Vijeća mladih Posušja uručili simbolične poklone gostima, kao spomen na općinu Posušje i ovaj sastanak, koji će sa sigurnošću biti ključan u daljnjem razvoju Vijeća mladih na svim razinama.

Komentari

jeste li donijeli odluku da će te i vi biti na proračunu,odnosno na grbači jadnog naroda,,

dobra inicijativa, ukoliko bude aktivnosti i projekata

Inicijativa za formiranje Vijeća mladih ZHŽ-a

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari