Mišetić: Sve krize su došle iz krize morala

ljubuski.info

Svečano je proslavljen Dan ZHŽ. Položeno je cvijeće u spomen svim poginulim braniteljima na središnjem trgu kod križa u Širokome Brijegu, nakon čega se nastavilo svečanom sjednicom u kinu Borak. Na samom početku nazočnima se obratio predsjednik Skupštine ZHŽ-a Ante Mišetić koji se osvrnuo i na osnivanje HZ HB.

"Anto Valenta, predsjednik HZ središnje Bosne, prije nekoliko godina je izjavio kako je ideja o HZ nije nastala u Hercegovini, već u središnjoj Bosni. Oni su bili svjesni da je Hercegovina naslonjena na Hrvatsku, dok su se oni nalazili u okruženju. Tako je uništena stigma da je HZ HB osnovala šačica Hercegovaca", kazao je Mišetić dodavši kako je HB produkt hrvatskog naroda u BiH. Uputio je zahvalu svima koji su dali svoj život za obranu te se osvrnuo i na rad Skupštine u proteklom mandatu.

Sjećanje

"Svjesni ste što je rađeno u protekle četiri godine, sustavno uništavanje, sustavna krađa novca, nelegalno biranje predstavnika. Život je težak, a sve krize su došle iz krize morala. U našem proteklom radu bilo je i burno i žustro, ali kada se radilo o Hrvatima, svi smo bili složni, na što sam ponosan", kaže Mišetić.

Nazočnima se obratio i predsjednik Vlade ZHŽ-a Zdenko Ćosić koji je kazao kako se ne možemo ne sjetiti da se na ovaj dan dogodila velika tragedija Vukovara, kao ni toga da je istoga dana osnovan HZ HB.

Molitva

"To je pokazatelj kako se za slobodu i demokraciju nekog naroda, unatoč tome što su im zajamčena prava, treba boriti i oni uvijek imaju svoju žrtvu. Platili smo visoku cijenu demokracije, a ovdje u BiH ne možemo još uvijek reći da u potpunosti uživamo ta prava koja su nam formalno zajamčena", kaže Ćosić. Dodao je kako moramo čuvati sjećanja na žrtve, čuvati ih kao stečevinu, zalog žrtava koji su dali svoje živote.

Predsjednik Glavnog vijeća HZ HB Vladimir Šoljić kazao je kako je prije rata ova županija spadala u najnerazvijenije, što danas nije slučaj, te kako je osim gospodarskog ova županija doživjela procvat na svim poljima društvenog i kulturnog djelovanja. Na kraju je župnik franjevačkog samostana fra Stipe Biško izrekao molitvu i blagoslov za sve okupljene.

"Danas želim ovdje svjedočiti jedinstvo. Čovjek koji ne pozna povijest, ne zna ništa o sebi. I koji ne cijeni svoje, ne može cijeniti ni tuđe", kazao je Biško.

U programu je sudjelovala Glazbena škola Široki Brijeg s Djevojačkim zborom i Tamburaškim sastavom.

Ana Buntić Ćavar [ Večernji list ]

Komentari

Krizu morala je izazvao HDZ dok su jedni davali živote i materijalno za Hrvatsku i Hercegovinu,Srednju Bosnu,Posavinu drugi su, uglavnom odabrani od strane HDZ-a, plj.čkali vlastiti narod kroz privatizaciju,HVO,Županije,Općine...

ko o cemu murva o postenju zalosno miseticu zalosno

Da su pošteni Hrvati vodili HZHB nikad ne bi bila ugašena ovako ona je poslužila kao paravan za bogaćenje HDZ-ovcima preko privatizacije u BiH i plj.čke Hrvatske preko Hercegovačke banke i HVO-a u kojoj su sudjelovali i Čović i Jelavić i Boban znači svi čelnici HDZ BiH

Pa onda ispada da je hdz udbaška stranka

logika druze logika nego sta je vec udbaska stranka u kojoj su perkovic i mustac i jos mnogi neotkriveni zasad

Ubuduće bi proslave pada Vukovara i sve godišnjice iz Domovinskog rata trebali organizirati samo učesnici tj. branitelji koji su aktivno branili svoju Domovinu i svoj narod od velikosrpske agresije. U prvim redovima bi trebale biti obitelji naših dragih poginulih prijatelja, invalida i uznika. Ne dozvoliti lažovima, šarlatanima ni blizu mjesta obilježavanja jer oni nemaju pijeteta ni osjećaja u srcu, oni nemaju iskrene namjere, oni nam se izrugivaju svaki dan, zbog njih smo osiromašeni i obespravljeni. Kad kukuviža počne pjevati kao slavuj, to ne liči ninašto. To je ruganje. Zamorom ti večera.

a di su završile puste pare koje su stizale za vrime rata i posle rata?
nisu nama krivi ni srbi ni muslimani od Ljubuškog su ovo uradili drpi zajebi ćopi kradi nazovimo ih hr- vati

Pa ako prvi čovjek županije kaže da se u protekle 4 godine u županiji u kojoj je on na čelu događalo sustavno uništavanje i sustavna krađa novca, onda je svaki komentar suvišan.A to da je bilo burno i žustro izgleda da priča nekome tko je sve to prespavao, a najbliže je istini da je upravo on sve prespavao, a tako i djeluje.
A onda opet Vladimir Šoljić kaže da je naša županija osim gospodarskog doživjela procvat i na svim poljima društvenog i kulturnog djelovanja.Doima se kao da su se ovi ljudi prije ovih govora dobro nadrogirali, ne mogu vjerovati svojim očima dok ovo čitam.Pa gdje je tu moral o kojem Sova govori?

što je najgore mi se nikada nismo riješili komunista koji su jedino znali krast i lagati, to kad svati sova ozdravit će, i svatiti da su jedini krivci hrvatima ti takozvani hrvati tj komunisti, zbog čega šuti da je trenutno masovni egzodus mlade populacije, ah da njima je dobro pa misle da je svima, kad su srbi vidili kakvi su komunisti - hrvati zaključili su da oni više ne trebaju ratovati jer će ti hrvati-komunisti uništiti sve hrvatsko, vidimo se za deset godina

Jadnih li svatova, majko mila?! Još da imaju mladu, pa da je ljepoglavi Mišetić zaprosi!

Gdje je bio naš vrli Ljubuški govornik Sova u vrijeme stvaranja i branjenja HZ HB?U Hercegovini nije.....skrio se u Zagrebu,a sada glumi branitelja ili šta već!?
Jeli na to ponosan ?

je li vama poznato sta su radili celnici hdza sefovi herceg bosne [ * neprimjereno * ] do lopova a sitna raja ginula za iluzije od ovih danasnjih jedino sam cosica vidio na pologu kasnije ne znam ja sam bio u stocu i vakufu da li je on igdje ne znam sova nije bio nigdje

bravo sova , veličanstven zaključak,nevjerovatno!

Ćosiću ne ispiri usta s braniteljima. Ovaj banditski HDZ progoni i branitelje i članove njihovih obitelji. Kad treba zaposliti člana obitelji branitelja, HDZ poništi natječaj. Da se radi o banditskom sustavu dokazuje činjenica da Županija donese odluku da je 18.11. neradni dan, a većina poduzeća radi. Vi sami ne poštujete svoje odluke i čemu onda inspekcija, policija,tužiteljstvo i sud.

Slažem se sa konstatacijom da vlast nepoštiva ono što je sama proglasila jer inspekcije slušaju i rade što im vlast kaže!!!

Ponekad sova prolije suza u hektolitrima za poginulim Hrvatskim braniteljima koje je gledao iz glavnog grada svih Hrvata, Zagreba, preko televizije dok su ginuli. Sad pere svoju savjest slatkim rječima, kako je on i njegova klika kao nešto uradila i radi... Vrazi su ih gonili nekoliko puta u karjoli, svaki put im ispadnu u putu jer znaju kukuvijat, a to se narodu sviđa. Narod sve konzumira što pratri blagoslove, na veliku štetu sebe samih i žalost.

gdje je bio Ilija Lasić, sadašnji komesar MUP-HNŽ-a, 91. ?

gdje je bio dragan covic o cemu vi pricate apoliticna sirotinja je stvarala i hrvatsku i hzhb a ovu drugu su ugasili hdzovci

Zbog ovakvih dezertera kao što je sova sve češće čujem komentare; "Opet će zaratit" ili "Volio bih da opet počne". Dezerteri dijele zasluge branitelja dok branitelji nemaju za kruha, komunisti se predstavljaju kao domoljubi, vjernici i demokrati, sve vrijednosti ljudskosti su izokrenute pa se izgleda ništa drugo i nemože očekivati.

Svi dezerteri svi l.povi i vi opet za njih HDZ recite mi jednog poštenog branitelja visokopozicioniranog HDZ-ovca

Mišetić: Sve krize su došle iz krize morala.

Ko o čemu kur-va o poštenju.

Zašto ste izbrisali komentare mog druga Ante Granića i moje, nisam ni znao s kim se dopisujem, Ante vrati se da nastavimo diskusiju, Tačno mi nedostaješ. Bez obzira što smo počeli prljati temu, i drugi je prljaju pa ih ne brišete, ja stojim iza svojih riječi a želim se popričati s drugom Antom i za to kazneno odgovarati ako ima osnova. Ili su vam zanimljive ove rečenica dvi komentatori?? ovo sam doživija jedino na Index.hr tamo čim me osjete brišu bez razloga, komunističke metode rada, ali ja obožavam komunističke manipulatore, zato Ljubuški info ako nastavite s brisanjem, isti ste kao i Index.hr-ljevičarsko manipulatorski informator.

Mišetić: Sve krize su došle iz krize morala

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari

mailto