Radišići: Produžen natječaj za održavanja groblja i mrtvačnice

mrtvačnica

Upravni odgbor udruge "fra Vladimir Kozina" je održanon 13. studenog 2014. godine. Sastanku su nazočili svi članovi UO osim Ivana Hrstića koji je opravdao izostanak.

Zaključci su sljedeći:

Produžava se rok prijava za javljanje na natječaj za održavanja groblja i rukovanje i održavanja mrtvačnice. Razlog je u tome što, u već danom roku, nije bilo dovoljno prijava.

Novi krajnji rok predaje ponuda je 10.12.2014. godine. Produženje roka će objaviti na oglasnoj ploči kod mrtvačnice. Do izbora po natječaju, koji se treba obaviti do kraja 2014. godine, održavanje groblja i mrtvačnice ostaje po starom. Novi ugovor za oba navedena održavanja po odluci UO udruge sklopiti će se na rok od jedne kalendarske godine.

Također je zaključak za izgradnju pregradnog zida na groblju pozovati tri poduzeća iz Radišića (graditeljstva Medić, Dropuljić i Gale), koji trebaju dati svoje ponude do 10.12.2014. godine. Razlog je što se na prethodno raspisani natječaj nije nitko javio. Uz predsjednika, dopredsjednika i tajnika Udruge za realizaciju istog se zadužuje i Stanko Medić-Deća.

Zaključak je nastaviti s prikupljanjem sredstava za održavanje groblja, sukladno određenim naknadama UO i po već utvrđenom rasporedu obilaska domaćinstava. Aktivisti udruge koji nisu zadužili važeće blokove-uplatnice, isto trebaju učiniti odmah kod dopredsjednika UO Matana Skoke.

Aktivnosti oko prikupljanja sredstava trebaju biti završena do kraja 2014. godine.

UO udruge fra Vladimir Kozina nema obveze niti ingerencija oko organiziranja moguće zakuske povodom proslave blagdana Svetog Nikole Tavelića, u nedjelju 16.11.2014. godine, koji je zaštitnik crkve u Gornjim Radišićima. Udruga se pridružuje u pripomoći organizatorima, ukoliko ih bude u ime MZ Radišići.

Jedan od ključeva oglasne table kod mrtvačnice na Krvnici treba imati i UO udruge, odnosno tajnik udruge zbog oglašavanja svih zaključaka udruge.

Komentari

Selo Radišići je bilo uvijek složno u realizaciji projekata kao što su bili: Asfaltiranje, izgradnja vodovoda, dovođenje struje i telefona, izgradnja crkve i ovo zadnje oko mrtvačnice, uređenja groblja. Jedan veliki dio radova su odradili sami i financirali Radišićani. Tako je bilo i oko radova na crkvi. Evo sad svi idu u crkvu, prijašnji komunisti koji su bili protiv izgradnje crkve su sada u prvim redovima do pratra, i oni koji su radili i financirali, nitko ne plaća kakvu ulaznicu za misu. Svatko je radio i doprinosio onoliko koliko je mogao i htio. Sad po ovom novom, trba se plaćati za održavanje groblja koja su se i do sada održavala više volonterski a kupilo bi se jednom na misi za troškove održavanja. Ova udruga VK bi mogla umjesto da sastanči uzet grablje u ruke, motike i metle pa sredit groblja. Ovako će ispasti da se nekom namješta posao, naplaćuje nešto što bi trebalo biti zajedničko, djeli se selo itd. U dobroj namjeri.

Radišići: Produžen natječaj za održavanja groblja i mrtvačnice

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari

mailto