U subotu u "Kosači" premijera filma Trebižat - priča o jednoj vodi i jednom narodu

bajer

U Velikoj dvorani Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače u subotu, 15. studenog 2014. u 19 sati bit će premijerno prikazan dokumentarni film scenarista i redatelja Mire Andrića "Trebižat - priča o jednoj vodi i jednom narodu".

Andrićev film o vodama sliva Trebižata je nježna priča o jednom narodu koji je podijeljen ljudskom granicom na Hercegovinu i Dalmaciju, ali kojega povezuju vode sliva Trebižata.

Film, u trajanju od 60 minuta je sniman četiri godine.

Postoji jedan kraj koji pustoši zime prkosi nečim čega ima najmanje.
Postoji kraj u kojemu zimsko sunce diže u oblake ono čega ljeti nema i rasipa pred nas, malo se hvali i ponosno pokazuje, a malo skriva u njedrima.
Postoji kraj, jedan kraj, u kojemu ni čovjeka ni vodu ne možeš uhvatiti, zauzdati, omeđiti.
Postoji jedan kraj jedne vode i naroda ispresijecan kamenim gudurama, maglovitim visovima, poviješću, običajima, tako bogat u različitostima, a opet jedinstven, ali najvažnija su mu poveznica vode koje vjetar i sunce donose, oblaci istresaju, a nadzemlje i podzemlje razvode ovim krajem u smjerovima koji zbunjuju i kao da žele sakriti tajnu: ma koliko naziva dali toj vodi, radi se o jednoj vodi o jednom slivu – slivu Trebižata.

Taj ljudskom oku često neprimjetni svijet u vodi i oko nje čini bogatstvo biljnog i životinjskog svijeta Hercegovine i Dalmacije.
Ovo je priča o jednoj vodi i jednom narodu."

Glas naroda

Napokon nešto pozitvno

U subotu u "Kosači" premijera filma Trebižat - priča o jednoj vodi i jednom narodu
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Roditelji, gdje ste? Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
I obraz i obrazovanje! Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Pijun T.B.

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari