Kreso: Bojim se kako u BiH postoji "pravosudna mafija"!

kip

Bivši sudac Osnovnog suda u Banja Luci, Atko Huseinbašić, kažnjen je i prebačen na drugo radno mjesto jer je čak sedam godina držao kazneni predmet u ladici, zbog čega je nastupila zastara.

Ovaj slučaj spomenut je u raspravi predstavnika najviših pravosudnih institucija, Visokog sudskog i tužiteljstvog vijeća (VSTV) i Suda BiH, kao primjer problema.

Sudac Huseinbašić navodno je izbjegavao zakonsku obvezu u roku od petnaest dana napisati presudu.

U prvostupanjskom i u drugostupanjsjkom disciplinskom postupku najstrožije je kažnjen i ostao je bez posla. No, odlukom VSTV-a Huseinbašić je vraćen na posao tako što je samo premješten u sud u Tesliću. Od 1. studenog ove godine smanjuje mu se plaća za 20 posto za razdoblje od šest mjeseci.

Predsjednica Suda BiH Meddžida Kreso izjavila je u emisiji FTV-a Pošteno kako se boji da u BiH postoji pravosudna mafija te je navela i ovaj slučaj kako primjer za to.

Podsjećamo, "zategnuti odnosti" između Suda i Tužiteljstva BiH isplivali su na površinu nakon presuda po pitanju istražnog zatvora za uhićene u akcijama Gibraltar i Meso.

Sud BiH javno je prozvao Tužiteljstvo za nemar i aljkavost pri pripremanju slučajeva, a javnost je ostala zgrožena što tako dvije važne institucije komuniciraju preko priopćenja u medijima.

Glas naroda

Ili ne znaju onda ne bi smjeli biti suci ili tužitelji ili su korumpirani i potkupljivi pod hitno rez

Ali kako je saznala,nemoguće! Odakle gospođi predsjednici suda,takve tajne informacije.Sigurno je u dobrim odnosima sa CSI Miami te sa CSI New Work:Možda je prošetala Baščaršijom te konačno popričala sa običnim narodom!

Kreso: Bojim se kako u BiH postoji "pravosudna mafija"!
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari