Iz BiH u RH prokrijumčarili preko 85 kg marihuane

ljubuski.info

Skupinu od 13 osoba uhitila je riječka policija zbog sumnje da su iz BiH u Hrvatsku prokrijumčarili i preprodali najmanje 85 kilograma marihuane, čija se vrijednost na narko tržištu procjenjuje na oko 120.000 eura.

Kako se u nedjelju neslužbeno doznaje, za devetero osumnjičenih sinoć je na riječkom Županijskom sudu određen pritvor, dok ih je četvero pušteno da se brane sa slobode.

Uskok je priopćio da se protiv 13 hrvatskih državljana provodi istraga zbog sumnje u kaznena djela zločinačkog udruživanja, neovlaštene proizvodnje i prometa drogama u sastavu zločinačkog udruženja te pomaganja u neovlaštenoj proizvodnji i prometu drogama.

Provoosumnjičenog se tereti da je od kraja svibnja do 7. studenoga ove godine u Puli, Rijeci, Zagrebu, Splitu i drugim mjestima na području Hrvatske te na području Bosne i Hercegovine u zločinačko udruženje povezao ostale osumnjičenike, zbog stalne nabave većih količina marihuane, njezinog krijumčarenja i daljnje preprodaje u Hrvatskoj.

Drogu je u BiH u više navrata nabavljao organizator te skupine, a ostali osumnjičenici su je preuzimali, skladištili, krijumčarili i preprodavali u Hrvatskoj, navode u Uskoku.

Glas naroda

Hrvatska planira legalizirati industrijsku indijsku konoplju znači da će sadašnji zatvorenici i prestupnici za neko vrijeme možda biti poduzetnici

Iz BiH u RH prokrijumčarili preko 85 kg marihuane
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari