Na zahtjev radnika, otvoren stečaj nad JKP Ljubuški

ljubuski.info

Na Općinskom sudu u Širokom Brijegu, kod stečajnog suca Borisa Galića, rješenjem je izravno otvoren stečajni postupak nad stečajnim dužnikom JKP Ljubuški i isti se, prema zapisniku, smatra otvorenim od 5. studenog od 11:07 sati.

Za stečajnog upravitelja imenovan je Milodrag Petrović iz Ljubuškog.

Radnici JKP Ljubuški koji su ostali u ovom poduzeću, a nisu prešli u Parkove d.o.o., podnijeli su, putem odvjetnika, prijedlog za otvaranje stečajnog postupka, jer je prijetilo uništavanje stečajne mase, čime ni oni niti drugi vjerovnici ne bi bili u mogućnosti naplatiti svoja potraživanja, s obzirom da je nezakonito poduzeću oduzeta djelatnost vodoopskrbe. Kako je priopćeno. pokretanjem izravnog stečaja osujećene su navedene radnje.

Stečajni sudac Boris Galić je već danas, sukladno zakonu, proslijedio svu dokumentaciju Tužiteljstvu ZHŽ.

Međutim, treba napomenuti da je Tužiteljstvo ZHŽ, ispred kojeg je istragu vodio tužitelj Gordan Škobić, dana 19. ožujka donijelo konačnu odluku po predmetu JKP Ljubuški. Ta konačna odluka nikada putem pošte nije pristigla u JKP Ljubuški, niti na adrese osoba za koje Tužiteljstvo ZHŽ navodi da su je primile. I po tom pitanju su započele istražne radnje i bit će zanimljivo saznati tko je potpisivao dostavnice ovih važnih dokumenata.
Vjerojatno tužitelj Škobić ima prave odgovore na sva pitanja.

Opće je poznato da je odluka OV Ljubuški s 20. sjednice o oduzimanju djelatnosti nezakonita i sadrži niz kaznenih djela propisanih po ZKP F BiH, stoji u zapisniku s ročišta.
JKP Ljubuški je doveden u situaciju kolapsa oduzimanjem djelatnosti, bez koje ne može funkcionirati, čime su osujećena zakonska potraživanja svih vjerovnika.

Upravo iz tih razloga, te zaštite zakonitosti i sprječavanja daljnjih nezakonitih radnji od osnivača općine Ljubuški, te vijećnika koji su glasovali za oduzimanje djelatnosti, radnici su morali pokrenuti stečajni postupak, kada to nije učinio onaj tko je trebao, piše u zapisniku.

Priopćeno je da su također kod drugih instanci pokrenuti postupci o kojima će javnost biti pravodobno informirana.

JKP Ljubuški radnicima duguje blizu 2.000.000 KM, EP HZHB preko 2.000.000 KM, Poreznoj upravi ZHŽ 360.000 KM, te velike iznose Razvojnoj banci F BiH, Komunalnom Vrgorac preko 550.000 KM, UINO i ostalim dobavljačima, čime se dolazi do preko vrtoglavih 8.500.000 KM.

Glas naroda

Goli otok je premal za ovaj slučaj.Drpislavića je puno bilo.Tko je kriv?

Kako bi ja to rješio...

Tribala bi se ponovit francuska revolucija ....mislim Maria Antoinetta...ustani naaaarodee!!!!!

Naš načelnik bi priko noći prebacio naplatu vode na Parkove a dugovi JKP mačku o rep zbog ovakvih radnji se ide u Zenicu trenutno se Lijanovićima zbog sličnih sudi

Ako sva ova događanja oko JKP Ljubuški ne budu rasvjetljena u jednom sudskom procesu onda je to vrlo loša poruka za budućnost ove države. Pale su i veće štetočine od ovih lokalnih kradese štakora pa se nadamo da će već jednom doći red i na njih.

Ovako što nema ni u TANZANIJI,uzme vodu za naplatu,smeće unovči ALBI,a poslove Komunalnog da MUSLIMANIMA odnosno HASI PEKUŠIĆU -INVESTING GRADNJA, blago njima pa opet KRADEZE glasajte Ljubušaci.

Bili su vam izbori prije 20 dana i svi ste glasovali za one koje pljujete.

Obratite se policiji!

naplata vode od strane JP Parkovi nezakonita. Hoće li direktor Parkova zakonski odgovarati za ove radnje.

Može li nam itko reći da li da plaćamo vodu Parkovima ili ne? Što će se desiti ako ne budemo plaćali?

trenutno stanje za zivjeti u ljubuskom je katastrofalno,sve je unisteno,sto nije unistava se,ovo malo trgovina sto jos koliko toliko radi ,vrlo brzo ce biti zatvorene nastavi li se ovakvim tempom.ljubuski je dotakao dno dna,al ne staje tu ide ispod dna.
vlast uopce nema sluha nizasto,svojim postupcima i svojim radom samo duse i ovo malo radnji sta je ostalo,
pa dali oni iz svojih fotelja vide koliko je ljudi otislo iz ljubuskog i hercgovine,dali vide koliko se objekata zatvorilo.dali vide i ovo nesta malo sta radi da je pred zatvaranjem,sramota sta su uradili od ljubuskog i hercegovine,

Na zahtjev radnika, otvoren stečaj nad JKP Ljubuški
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info
ljubuski.info
Pravda je samo za sirotinju Emir Imamović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari