Lovci proslavili svetog Huberta u Studencima

ljubuski.info

Ovogodišnja proslava zaštitnika lovaca Svetog Huberta, koja se slavi 3. studenoga, posebno svečano obilježena je i u HUL Kravica - sekcija Studenci.

Po dogovoru lovci su u rane jutarnje sate "izišli na teren", na Jesenicu iznad Stubice, a najviše razloga za veselje imao je Ivan Kraljević - Pirgo (junior) koji je ovom prigodom ustrijelio divlju svinju, a "asistirao" mu je, kako kažu, iskusni lovac Žara Keža.

U 17 sati u župnoj crkvi i svetištu Srca isusova u Studencima za lovce je služena sveta misa. Obraćajući se lovcima predvoditelj misnog slavlja studenački župnik don Ivo Šutalo kazao je da je ovo prva sveta misa za lovce u Studencima, koja se može nazvati i povijesnom, te dodao:
"Posebno mi je drago što je inicijativa za svetom misom Vaša, a ne moja. Ono što bih vam želio posebno naglasiti je da ne zaboravite da je nedjelja Dan gospodnji i ne propuštajte svete mise. Ako ne možete prijepodne biti na misi otiđite na večernje svete mise na Humac ili u Međugorje. Jer "nema lova bez Božjeg blagoslova" često sam napominjao ovih dana. Želim Vam sretan i uspješan lov uz Božji blagoslov", kazao je župnik.

Poslije svete mise lovci su zaputili u Lovačku kuću na čuveni "lovački gulaš", a po običaju se i zapjevala ganga i bećarac.

ljubuski.info galerija
ljubuski.info galerija
ljubuski.info galerija
Radio Ljubuški

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Sustav veza i poznanstava Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Odnos vlasti prema istinskim braniteljima Zaboravljeni branitelj br.690
ljubuski.info
Kada ovce utihnu Ružica Zeljko

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari