Jurišić neće s Čovićem, a s kim će - ne zna se!

Hrvatska stranka prava Đapić-dr. Jurišić neće ulaziti u razgovore s HDZ-om BiH oko preustroja vlasti u Zapadnohercegovačkoj županiji – zaključeno je na sjednici Koordinacijskoga vijeća HSP-a Đapić-dr. Jurišić održanoj danas u Mostaru.

Takva odluka donesena je zbog, kako se navodi u priopćenju, dosadašnje politike HDZ-a BiH "koja je Hrvate u BiH na svim razinama vlasti od općinske do državne dovela do iznimno teške pozicije".

Predsjednik HSP-a Đapić-dr.Jurišić, Zvonko Jurišić naglasio je kako je HSP principijelna stranka, te da se odluka odnosi na ostale županije i sve razine vlasti.

"Građani su nažalost na svojoj koži osjetili kako vlada HDZ BiH, počevši od pljačke u privatizaciji, neriješenih socijalnih prava do nebrige za nacionalna prava Hrvata u BiH. S takvom strankom ne možemo i nećemo ulaziti u bilo kakve koalicije. Tek kada HDZ BiH doživi unutarnju katarzu može doći do promjene odluke o ne koaliranju“, kazao je na sjednici predsjednik stranke dr. Zvonko Jurišić.

Koordinacijsko vijeće je također odlučilo opozvati ministricu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u Vladi HNŽ-a Vesnu Pinjuh zbog dugotrajnoga nerješavanja nagomilanih problema u Javnom poduzeću Šume Herceg-Bosne, čiji su radnici bez riješenoga statusa i plaća, a što je rezultiralo višemjesečnim štrajkom.

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info
ljubuski.info
Pravda je samo za sirotinju Emir Imamović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari