Hypo banka prodana Advent Internationalu

ulaz

Mreža podružnica Hypo banaka u Jugoistočnoj Europi, koja se sastoji od šest banaka u Hrvatskoj, Srbiji, Sloveniji, Bosni i Hercegovini te Crnoj Gori, sukladno planu privatizacije uskoro će dobiti novog vlasnika.

Nakon temeljite analize pristiglih ponuda na natječaj na kojem su sudjelovale međunarodno ugledne financijske institucije, dogovor je postignut sa tvrtkom Advent International čiji partner u ovom poslu je Europska banaka za obnovu i razvitak.

Time se dvogodišnji proces privatizacije bliži zaključenju, a službeno potpisivanje ugovora dogodit će se u narednim danima, po zaključenju preostalih detalja.

Mreža podružnica u Jugoistočnoj Europi raspolaže s imovinom od 8,4 milijardi eura, ima 1,15 milijuna klijenata, 245 poslovnica i 3900 zaposlenika, te se zbog tržišnih pozicija i poslovnih potencijala smatra prvorazrednom imovinom.

Dr. Herbert Walter, Predsjednik Nadzornog odbora Hypo Alpe-Adria-Bank International AG povodom dogovora izjavio je:
"Bilo je više ozbiljnih ulagača zainteresiranih za mrežu Hypo podružnica u Jugoistočnoj Europi što je dokaz kako međunarodni ulagači prepoznaju vrijednost Hypo Alpe Adria kao jednog od lidera u pružanju financijskih usluga u ovoj regiji. Pregovori su bili dugotrajni, a sposobnost potencijalnog novog vlasnika te njegova strategija za uspješni daljnji razvoj Hypo mreže bili bi presudan kriterij pri odabiru. Konzorcij Advent Internationala i EBRD-a ocijenili smo najboljim jer predstavlja kvalitetnog partnera s bogatim iskustvom na tržištima kapitala koji pritom i odlično poznaje tržišta u JI Europi."

Zaključeno je i organizacijsko restrukturiranje grupe Hypo Alpe Adria sa službenom razdiobom na SEE Holding, pod kojim nastavljaju djelovati Hypo banke u Jugoistočnoj Europi te na Hypo Alpe-Adria-Bank International AG.

Dr. Alexander Picker imenovan je predsjednikom Uprave Hypo SEE Holdinga

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Bez izbora pred izbore Ružica Zeljko
ljubuski.info
Život proveden u crvotočini Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Kad porastem, biću na proračunu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Ima li nam života ako "naši" ne pobijede? Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari