Isplata mirovina u petak 7. studenog

ljubuski.info

Isplata mirovina za mjesec listopad počinje u petak, 7. studenoga 2014. godine, odlučeno je na sjednici Upravnog odobora Federalnog zavoda za mirovinsko i invalidsko osiguranje.

Mirovine ostvarene temeljem Zakona o MIO/PIO, biti će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,816, što znači da iznosi najniže, zajamčene i najviše mirovine ostaju nepromijenjeni. Sukladno tome najniža mirovina iznosi 326,17 KM, zajamčena 434,90 KM, dok najviša mirovina iznosi 2.174, 48 KM, priopćeno je iz ureda za odnose s javnošću MIO/PIO.

Mirovine koje su ostvarene temeljem Zakona o pravima razvojačenih branitelja i članova njihovih obitelji, Zakona o pravima branitelja i članova njihovih obitelji te Zakona o službi u vojsci Federacije BiH, bit će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,485.
Mirovine ostvarene temeljem Zakona o prijevremenom povoljnijem umirovljenju branitelja domovinskog rata bit će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,00.

Upravni je odbor, uz ostalo, usvojio i odluku o prodaji nekretnina u vlasništvu Federalnog zavoda. Ukupno potrebna sredstva za isplatu mirovina za listopad, s uračunatim troškovima, iznose oko 150 milijuna maraka. Isplata mirovina će trajati slično kao i prethodnih mjeseci.

Glas naroda

Dali će umirovljenici imati božićnicu?

odgovor u p.p.

Isplata mirovina u petak 7. studenog
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari