Posuški se vijećnici odrekli naknade u korist socijalno ugroženih

sjednica

Na sjednici Općinskog vijeća Posušje najzanimljivije je bilo tijekom točke dnevnog reda koja se odnosila na vijećnička pitanja. Nazočne je uobičajeno zanimalo stanje vodovodne infrastrukture, prometnica i održavanje javnih institucija.

Tako se nakon upita vijećnika iz odgovora moglo doznati kako se priprema rekonstrukcija stubišta ispred zgrade u kojoj su smještene posuške srednje škole te da uskoro kreće u realizaciju i izgradnja natkrivenih autobusnih stajališta za učenike u urbanom dijelu Posušja, ali i na području mjesnih zajednica. Jedno od pitanja odnosilo se i na tijek radova na rekonstrukciji kotlovnice središnje OŠ u Posušju, kao i planovima u područnim školama.

Načelnik općine Branko Bago je odgovorio kako su završeni građevinski radovi u matičnoj školi te da se još se čekaju peći i njihova instalacija. Kruto gorivo također je već osigurano. Prošle godine slični radovi su odrađeni i u područnoj školi Broćanac, a unatoč financijski teškim prilikama, s obzirom na isplativost investicije, odlučilo se krenuti i u rekonstrukciju u OŠ u Rakitnu. Plan je u budućnosti izvesti radove i u OŠ Vranić.

U nastavku sjednice sljedeća točka odnosila se na izvješća o radu osnovnih i srednjih škola na području Posušja u protekloj školskoj godini. Uz nazočnost svih njihovih ravnatelja izvješća su i usvojena. Potom se razmatralo i polugodišnje izvješće o izvršenju općinskog proračuna. Usvojene su i izmjene, točnije razrješenja, a potom i izbor novih članova radnih tijela Općinskog vijeća.

S ove sjednice za istaknuti je još i vijećničku humanitarnu inicijativu koja se našla pod točkom razno za odvajanje dijela njihove naknade u svrhu socijalno najugroženijih. Tako bi se pola iznosa naknade već uskoro trebalo naći na raspolaganju najpotrebnijima u općini Posušje.

Mirela Tučić [ Dnevni list ]

Komentari

ISTO KAO I NASI VJECNICI U LJUBUSKOM

LJubuski je u gorem stanju financijski nek se ugledaju u ove i Posusja!

i nasi ce, isto.

Sit gladnom nevjeruje

Posuški se vijećnici odrekli naknade u korist socijalno ugroženih

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari

mailto