Osam skupina na 1. Susretu zborova u organizaciji UHAKUD BiH

ljubuski.info

U organizaciji UHAKUD u BiH u subotu 25. listopada 2014. godine u crkvi Presvetog Srca Isusova u Prozoru - Rami biti će održan 1. Susret zborova na kojem će nastupiti osam skupina.

Početak programa je svečanom sv. Misom u 11 sati, a odmah iza toga biti će upriličen Susret zborova. U 14 sati na rasopredu je domjenak i Okrugli stol na temu: "Rad sa zborovima" kojeg će predvoditi mr.art. Katja Krolo-Šarac, doc. i mo.don Dragan Filipović te se osvrnuti na rad zborova koji su nastupali na smotri. Za sve izvođače organiziran je obilazak Rame (samostan i muzej na Šćitu, te Ramsko jezero).

Na 1. Susretu zborova nastupiti će:

  • Etno skupina "Čuvarice" Rama
  • HKUD "Dinara" Livno
  • Mješoviti župni zbor sv. Blaža, Gradnići
  • Lampoši, Dolac na Lašvi
  • Zbor Presvetog Srca Isusovog, Prozor
  • Mješoviti zbor Gimnazije Livno
  • Sv. Cecilija, Župni zbor Župe sv. Petra i Pavla, Mostar
  • Klapa "Biokovski slavuji" Zagvozd

"Zbog stalne potrebe za edukacijom stručnih i umjetničkih voditelja pjevačkih zborova, odlučili smo pokrenuti Susret zborova na kojemu će se uz vrhunske umjetnike, glazbenike mr. art. Katju Krolo Šarac, doc. i mo. don Dragana Filipovića, naši zborovi iz lokalnih zajednica iz čitave BiH moći okušati u pjevanju te dobiti stručne osvrte i biti adekvatno upućeni u daljnji razvoj svojih talenata", kazali su iz UHAKUD-a u BiH.

"Ideja Susreta zborova je podizanje svijesti i kulturna promocija zborskog pjevanja koja na našim prostorima vuče korijene zadnjih stotinjak godina, a u posljednje vrijeme se osobito pojavljuje sve veći broj amaterskih zborova koji djeluju unutar župnih zajednica pri Crkvi ili samostalno kao udruge građana. Kako bi se kultura razvijala u ispravnom smjeru, potrebni su i savjeti stručnjaka koji uvelike mogu olakšati rad u malim lokalnim sredinama, stoga je susret zborova odlično mjesto gdje se zborovi između sebe mogu povezati, upoznati te izmijeniti iskustva u radu te usvojiti nova znanja koja su prijeko potrebna u radu sa zborovima", poručili su organizatori.

UHAKUD BiH

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari