U Širokom Brijegu prikazan dokumentarni film o Veselku Koromanu

ljubuski.info

U organizaciji Udruge "Briješki Pleter" u Narodnoj knjižnici u Širokom Brijegu, 22. listopada 2014. godine u 19 sati održana je projekcija dokumentarog filma "Stariji od vremena" o hrvatskom književniku i povjesničaru književnosti Veselku Koromanu.

Film "Stariji od vremena" snimljen je u produkcijskoj kući Koncept po scenariju prof. dr. sc. Miroslava Palamete. Producent filma je Ivan Vukoja, a redatelj Dragan Komadina.

Pored filma predstavljena je i najnovija zbirka pjesama Veselka Koromana "Ja, putnik", o kojoj su govorili prof. dr. sc. Miroslav Palameta i prof. dr. sc. Marko Dragić.

Veselko Koroman je hrvatski književnik i povjesničar književnosti. Rođen je u Radišićima kod Ljubuškog 7. travnja 1934. Piše pjesme, romane, pripovijetke, eseje, putopise, književnu kritiku i sastavlja antologije.

Osnovnu školu je završio u obližnjem Ljubuškom, a srednju u Mostaru. Studirao je književnost i filozofiju na Filozofskom fakultetu u Sarajevu.

Uz članstvo u bivšem Udruženju književnika BH, dopisni je član HAZU, član Hrvatskog PEN-centra, te Društva hrvatskih književnika u Zagrebu kao i DHK Herceg Bosne u Mostaru. Od 1969. do 1972. urednik je časopisa "Život", a od 1995. do 1998. mostarskog tromjesečnika "Osvit". Dobitnik je Udruženja književnika BH za poeziju, kao i "Goranova vijenca" za ukupni književni rad. Pjesme Veselka Koromana prevođene su i na svjetske jezike.

Zbirka pjesama "Ja, putnik" sadrži 48 pjesama raspoređenih u dvanaest ciklusa sa po četiri pjesme, a naslovi tih dvanaest ciklusa i pridodane riječi čine zapravo posljednju pjesmu naslova "Davno". Pjesme u zbirci "Ja, putnik" su nastale od siječnja 2010. do listopada 2013. godine.

jabuka.tv

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Lesi se ne vraća kući! Zaboravljeni branitelj br. 690
ljubuski.info
Sve poskupljuje osim autobusnih karata Marko Čuljak | dnevno.ba
ljubuski.info
Prevareni, prodani, izdani, ostavljeni... ne i izgubljeni! Slaven Raguž | Predsjednik Hrvatske republikanske stranke
ljubuski.info
Priča za božićne suze Krešo Vujević

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari

mailto