Slučaj Eronet: SIPA vrši pretrese u Mostaru, Posušju i Grudama

akcija

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) započeli su u srijedu akciju kodnog naziva Gibraltar, koja se izvodi na području Sarajeva, Banje Luke, Mostara, Posušja i Gruda.

U tijeku su lišenja slobode više osoba zbog postojanja osnova sumnje da su počinili kazneno djelo organizirani kriminal u vezi sa kaznenim djelima iz oblasti financijskog kriminala i korupcije.

Istražnim aktivnostima utvrđeno je da su članovi organizirane kriminalne grupe svojim nezakonitim radnjama, na osnovu krivotvorenih ili štetnih ugovora i faktura, izvršili izvlačenje novca i stekli protupravnu imovinsku korist u iznosu većem od 5 milijuna eura za navodni otkup TV prava i usluga, a koja najvećim dijelom nisu bila stvarno prometovana.

U tijeku su pretresi stambenih objekata, poslovnih prostorija i pokretnih stvari na više lokacija s ciljem pronalaska i privremenog oduzimanja predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku. Osobe lišene slobode bit će privedene u službene prostorije SIPA-e, gdje će se nad njima izvršiti kriminalistička obrada, nakon čega će biti predate Tužiteljstvu BiH na dalje postupanje.

Aktivnosti se provode po naredbama Suda BiH i Tužiteljstva BiH, u suradnji sa pripadnicima MUP-a Kantona Sarajevo, MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije, MUP-a Županije Zapadno-hercegovačke i MUP-a Republike Srpske.

Uhićeni Prlić, Kulenović, Bakula radi izvlačenja novca iz Eroneta

dvojac

Kako piše Dnevni avaz, u okviru ove akcije, realiziraju se lišenja slobode osumnjičenih, među kojima su Neven Kulenović (1967.), direktor marketinške agencije S.V.R.S.A, zatim Belma Kulenović (1972.), Sanjin Kulenović (1970.), Lajla Torlak (1978.), glavna i odgovorna urednica PINK BH, Darko Aleksić (1965.), te osumnjičeni Ejub Kučuk (1973.) agencija MITA i Senad Zaimović direktor "Fabrike" (1964.) kao i visoki dužnosnici telekom kompanije "Eronet", među kojima direktori Stipe Prlić (1958.) i Zoran Bakula (1964.)...

Više detalja o akciji bit će priopćeno tijekom dana, navodi se iz SIPA-e.

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari