Od ponedjeljka temeljite inspekcijske kontrole

vozilo

Federalna uprava za inspekcijske poslove (FUZIP) od ponedjeljka, 13. listopada, pa sve do 20. prosinca provodit će temeljite kontrole u trgovinama, sveučilištima i zdravstvenim ustanovama.

Kako je potvrdio Ibrahim Tirak, direktor FUZIP-a, više od 50 inspektora, u suradnji sa županijskim inspekcijama, provest će akcije u kojima će se provjeravati financijska disciplina te radnopravni status zaposlenih.

Novi zakoni

"Kontrole će se raditi u skladu s novim zakonima o prekršajima i inspekcijama. Gdje budu otkrivene nepravilnosti, objekti će biti zatvarani odmah, izricane kazne i oni neće moći biti ponovno otvoreni sve dok se ne otklone greške", ističe Tirak.

Dodaje i da će se akcije provoditi u suradnji s Federalnom i županijskim upravama policije.
"Gdje bude potrebno, pozvat ćemo policiju da nam pomogne. Očekujemo da se odmah poveća i broj zaposlenih, kao i naplata poreza i doprinosa", kaže Tirak.

On naglašava da će biti kontrolirane privatne visokoškolske ustanove, jer je prisutan trend da zaposlenici državnih fakulteta rade na više privatnih, te da će se s time prekinuti. Neće se dopustiti ni da liječnici koji rade u državnim bolnicama, budu angažirani u privatnim ustanovama, a da za to ne postoji suglasnost državnih ustanova.
"Ne može jedan profesor ili liječnik raditi po ugovoru o djelu na još pet sveučilišta ili privatnih ljekarni. Oni će morati zaposliti kvalitetne kadrove sa zavoda za zapošljavanje. Detaljno ćemo pretresti svaku ustanovu. Gdje nađemo nepravilnosti, izreći ćemo kazne u skladu s novim zakonskim rješenjima. A one su neusporedivo oštrije nego do sada", kaže Tirak.

Uvesti red

Kaže da će se kontrole raditi i vikendom te i nakon radnog vremena.
"Više od 50 inspektora FUZIP-a tek pred kraj godine vratit će se u Sarajevo, a u međuvremenu će biti uveden red u oblastima zapošljavanja i prikupljanja prihoda. Mi ne želimo po svaku cijenu zatvoriti nijednu tvrtku, ali nećemo dopustiti ni javašluk", poručio je Tirak.

Dnevni avaz

Glas naroda

dođite malo u čitluk u Dom zdravlja pa da vidite kako kad svekrva ode u penziju na njeno mjesto dodje nevjesta bez natjecaja bez icega uz pomoc Jadranke Odak i Ozane Medić

Od ponedjeljka temeljite inspekcijske kontrole
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info
ljubuski.info
Pravda je samo za sirotinju Emir Imamović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari