Podnešena prijava zbog nezakonitog prisluškivanja

ljubuski.info

Zbog sumnje da su nezakonito upravljali i raspolagali uređajima za prisluškivanje, Granična policija BiH podnijela je Tužiteljstvu BiH izvještaj o počinjenom kaznenom djelu protiv bivše načelnice Središnjeg istražnog ureda Amre Aljić i šefa Odjela za istrage Drage Ćorića.

Načelnica Aljić smijenjena je s te dužnosti odmah nakon što su pronađeni uređaji za prisluškivanje.

Premještena je na savjetničku dužnost, a danas je protiv nje podnesena kaznena prijava.

Aljić je bila osoba koja je upravljala Središnjim istražnim uredom.

A u prostorijama tog ureda instalirani su uređaji pomoću kojih su godinama, bez odobrenja Suda te mimo zakonom propisane procedure, prisluškivane na desetine osoba, čiji identitet još nije poznat.

"Granična policija BiH je Tužiteljstvu BiH poslala izvještaj o kaznenom djelu koje su počinila dva uposlenika GPBiH. Sve dalje je u nadležnosti Tužiteljstva, koji će uzeti ovaj izvještaj u razmatranje", kaže glasnogovornica Granične policije BiH Sanela Dujković.

Kada su u pitanju tri nedavno otkrivena uređaja, niti jedna od propisanih procedura za njihovo korištenje nije ispoštovana.

Nisu bili u prostorijama predviđenim za tu namjenu, koristile su ih osobe koje za to nisu imale ovlasti.

Nije vođena evidencija o prisluškivanju, a dio dokumentacije o tome je uništen. Još se ne zna tko je nezakonito koristio uređaje, kada, za koji slučaj, niti za to postoje nalozi Suda. Zna se tek da su prije desetak godina iznajmljeni od Obavještajno-sigurnosne agencije, i to je sve. Zbog toga je nedavno imenovani direktor Granične policije Zoran Galić, nakon prikupljenih informacija, tražio istragu od Tužiteljstva BiH.

FTV

Glas naroda

zoka svaka čast samo po zakonu

Nije on NIKAD po zakonu radio

Podnešena prijava zbog nezakonitog prisluškivanja
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Okupacija u par slika Boris Čerkuč
ljubuski.info
Ne ubij, ne kradi, ne laži! Josip Muselimović
ljubuski.info
Država duradi nešto! Boris Čerkuč
ljubuski.info
Djeca naša izgubljena Igor Božović

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari