Ljubuški školarci kroz Dane kruha pokazali veliku kreativnost

ljubuski.info

Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje jučer su se obilježili u Gimnaziji Ljubuški i područnoj školi Radišići.

Radno i zabavno

Posebno zanimljiva atmosfera vladala je u područnoj Osnovnoj školi u Radišićima gdje su djeca uz pomoć svojih marljivih učiteljica sama radila peciva. Po dolasku u školu zatekli smo nadasve veselu, ali radnu atmosferu. Školarci su ozbiljno shvatili svoj posao pa su tako marljivo pravili razna peciva od tijesta. Obučeni kao kuhari uživjeli su se u svoje uloge te tako napravili zanimljive oblike peciva. No, na današnji dan u školu ipak nisu došli praznih ruku, ponijeli su iz svojih domova već gotova peciva koja su im pomogli spremiti njihovi roditelji te su se svi skupa fino počastili. Osim peciva sa svojim učiteljicama su pravili i palačinke kojima su se zasladili nakon napornog rada. Tako su Dani kruha u područnoj školi u Radišićima na sreću i oduševljenje djece prošli u radnoj, ali i zabavnoj atmosferi.

Kreativni gimnazijalci

I njihovi stariji kolege iz Gimnazije za Dane kruha su bili posebno kreativni. U Gimnaziji Ljubuški za ovu manifestaciju spremili su bogat program. Program je započeo prigodnim blagoslovom i molitvom koju je predvodio fra Nikola Rosančić. Nakon toga uslijedile su recitacije učenika Gimnazije, osim toga bilo je tu i pjesme i plesa. Ono što je posebno privlačilo pozornost u Gimnaziji su bili štandovi koje su odjeljenja spremala kako bi se predstavili u najboljem svjetlu posjetiteljima. Pojedina odjeljenja svojom su kreativnošću zbilja ostavljala bez teksta. Tako se na njihovim štandovima osim peciva, kolača i jesenskih proizvoda moglo naći brojne starine karakteristične za hercegovačko podneblje. Bilo je tu čak i roštiljanja, pekla se rakija i obavljale brojne radnje koje se inače provode u jesen.

Gimnazijalci su se povodom obilježavanja manifestacije Dani kruh zbilja potrudili i pokazali veliku kreativnost i maštovitost. U razgovoru s jednom učenicom Gimnazije Ljubuški doznajemo da su im Dani kruha jedna od dražih manifestacija.
"Jako volimo Dane kruha kada smišljamo kako ćemo posložiti štand i dogovaramo se tko će što donijeti. Ova nas prigoda kao razred još više zbliži jer se kroz nju dogovaramo, surađujemo, ali istovremeno i zabavljamo. Svake se godine veselimo i s nestrpljenjem čekamo kakvi će biti štandovi. Kao što vidite, ove godine su svi štandovi lijepi na svoj način", rekla je ona.

Antonija Bradvica [ Dnevni list ]

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari