HSP BiH: Ostajemo dosljedna alternativa ali uvažavamo nacionalne interese!

Stanko Primorac

Sinoć je, u prepunoj dvorani salona Ohio, u Ljubuškom, održan središnji predizborni skup Hrvatske stranke prava Bosne i Hercegovine (HSP BiH).

Skup od preko 600 članova i simpatizera, kratkim govorom, je pozdravio, domaćin, Ivica Milićević, predsjednik podružnice HSP BiH Ljubuški, ujedno kandidat na listi za Zastupnički dom Parlamenta FBiH.

Skupu su se, između ostalih obratili i Zvonko Jurišić, predsjednik HSP BiH i nositelj liste za federalni parlament, Stanko Primorac, dopredsjednik HSP BiH, zastupnik u federalnom parlamentu i nositelj liste za Skupštinu ŽZH, Marijana Markota, kandidat na listi za državni parlament te dr. Mladenka Kežić, kandidat na listi za Skupštinu ŽZH.

Hrvatska stranka prava BiH na ove izbore izlazi s temeljnom zadaćom učiniti sve kako bi se stvorilo i političko i društveno i gospodarsko stanje u kojem će običan čovjek moći živjeti od svoga rada. U tomu cilju HSP BiH želi stvoriti društveno ozračje poštene raspodjele društvenoga blaga i javnih privilegija. Ključna je borba protiv nepotizma, korupcije i drugih oblika politički sponzoriranog kriminala i praksi, gdje je posebno istaknuto kako HSP BiH neće dopustiti podređivanje javnih institucija pojedinim stranačkim i obiteljskim klanovima te će se zalagati za prekid prakse podobnosti, uspostavu kriterija temeljenih na sposobnosti, stručnosti, moralnosti, pravu, pravdi, a prije svega na zakonu. U tom smislu su najavili kazneno gonjenje i procesuiranje svih koji su prekršili zakon.

Od konkretnih projekata su najavili racionalizaciju javne uprave, stvarno jačanje učinkovitosti institucija, zaustavljanje i procesuiranje negativnih trendova iz prošlog razdoblja - otvorenost javnosti, transparentnost i sprovođenje zakona, gdje javna uprava (ministarstva, agencije, službe ...) moraju funkcionirati kao servis a ne protivnik građanima. Nositelj liste za Skuptštinu ZHŽ Stanko Primorac je, govoreći o projektima na razini ZHŽ, između ostalog, najavio i ukidanje Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i zaštite okoliša, čije će se nadležnosti preraspodjeliti na druga ministarstva, uz osnivanje ministarstva poljoprivrede, koje će biti stvarni servis poljoprivrednicima uz vraćanje poljoprivrednih poticaje u zakonske okvire.

HSP BiH

HSP BiH će i dalje aktivno štititi i unaprijeđivati položaj branitelja, ratnih ali i drugih invalida, najavivši usmjeravanje aktivnosti na programe braniteljskih zadruga uz značajne poticaje i olakšice, te ponovno aktiviranje programa nepovratnih stambenih kredita.

Po pitanju prosvjetnih i drugih djelatnika javnih službi, obećali su se zalagati za vraćanje osobnih dohodaka na razinu prije smanjenja koje je provela Vlada HDZ BiH, uz redovita povećanja, sukladno rastu troškova života.

Posebnu pozornost će HSP BiH i dalje posvetiti nastavku reforme obrazovanja, koje je temelj budućeg razvoja, uz stipendiranje i sufinanciranje deficiratnih zanimanja, potpuno besplatan prijevoz za sve učenike osnovnih i srednjih škola, besplatne udžbenike za osnovno školstvo, nastavak obnove školskih objekata, izrada jedinstvenog pravilika za upošljavanje prosvjetnih djelatnika.

Dr. Kežić se osvrnula na vrlo loše stanje u javnom zdravstvu najavivši njegovo jačanje u svim segmentima, od usluge objekata javne medicine do politike lijekova, gdje će zadatak biti omogućiti stvarno besplatno liječenje.

Pojašnjena je i odluka predsjedništva stranke o potpori kandidatu HNS-a za člana Predsjedništva BiH, gdje je rečeno kako, posebno u ovom trenutku borbe za opstojnost i jednakopravnost hrvatskog naroda u BiH, HSP BiH želi dati svoj doprinos jedinstvu i umanjiti bespotrebno rasipanje glasova, što bi u konačnici trebalo ishoditi kvalitetniji pregovarački položaj hrvatskih predstavnika na razini BiH. Odluka o potpori je donešena nakon dubokih procjena i u suglasju sa crkvenim krugovima i relevantnim političkim čimbenicima, između ostaloga i iz Republike Hrvatske i potaknuta je isključivo potrebom za nacionalnim jedinstvom oko strateških pitanja hrvatskog naroda u BiH.

Istaknuto je kako HSP BiH, sa svojom tradicijom, čvrsto stoji na politici prava i jednakosti, gdje će nastaviti biti beskompromisni korektiv i snaga koja nudi alternativu vladajućim politikama, na svim razinama, posebno u općinama i županijama gdje većinski obitavaju Hrvati, sa stvarnim angažmanom na rješavanju problema s kojima se suočavaju građani.

ljubuski.info galerija
ljubuski.info galerija
ljubuski.info galerija
ljubuski.info galerija
ljubuski.info galerija
ljubuski.info galerija
ljubuski.info galerija
ljubuski.info galerija
ljubuski.info galerija
Dnevni list

Glas naroda

Što bolan pojedinci protuzakonito dobiše visoke činove i mirovine, a pravi ratnici na prvim crtama ostadoše gladni i bolesni, možemo mi glumiti Antu Stračevića ali nam je pravo lice mentalni komunist ilitiga nešto kao -nije čovik nije [ * neprimjereno * ] ,zaraza tom bolešću traje preko 70 godina!

Slika korisnika RedBull

Ćane kao i njegov kolega zubar su profesionalni lažovi već godinama, pa tako i sada. Za sto lira u sto vira.

"Toliko su utanjili da ni savjest nema više za šta da ih ugrize"

HSP BiH: Ostajemo dosljedna alternativa ali uvažavamo nacionalne interese!
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari