Invalidi prijete prosvjedima pred Vladom FBiH

en face

"Udruženje invalidnih i hendikepiranih osoba u BiH najvjerojatnije će u petak pred Vladom Federacije BiH u Sarajevu organizirati prosvjede" kazao je Aziz Tafro, predsjednik Udruženja invalidnih i hendikepiranih osoba u BiH.

U posljednje četiri godine, kako navodi, svim ruskim i grčkim plaćenicima u ratu u BiH Vlada Republike Srpske riješila je mirovine i invalidnine, a mnoge od njih počastila državljanstvima BiH.

"Ne tražimo da nas izjednače u pravima sa ruskim i grčkim plaćenicima ali ćemo pred Vladom Federacije BiH zatražiti da nas ostave na miru da dostojanstveno umiremo i da ne moramo kriti da smo bili njezini branitelji", kaže Tafro.

U isto vrijeme, branitelji BiH izloženi su neviđenom pritisku revizije, nebrige, smanjenja invalidnina i mirovina od Vlade Federacije BiH.

"Umjesto da nam daju stipendije djeci i da nas liječe, Vlada FBiH troši novac na plaćanje propale revizije u kojoj se donose rješenja koje u pravilu poništava Vrhovni sud FBiH. Ne možemo više gledati nezaposlenu šehidsku djecu koja svoju egzistenciju moraju tražiti u inozemstvu, dok ministar Zukan Helez i dalje prijeti reduciranjem osnovnih prava, a Milorad Dodik dovodi Kozake da igraju po Bosni", izjavio je Aziz Tafro, priopćeno je iz Udruženja invalidnih i hendikepiranih osoba u BiH.

FENA

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Roditelji, gdje ste? Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
I obraz i obrazovanje! Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Pijun T.B.

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari