Braća Bubalo iz Hardomilja spremni uložiti milijune u rodni kraj!?

ljubuski.info

Ljubuške jadikovke posljednjih godina postale su svakodnevna pojava. Konstantno slušamo kako je ova općina opljačkana, prezadužena, kako milijunski dugovi bivaju sve veći i veći, kako nema investicija, međutim ovih smo dana u selu Hardomilje susreli ovdašnje gastarbajtere, braću Bubalo, lozu poznatog Stiva Bubala, te kroz razgovor sa Zdravkom Bubalom, najmlađim od pet braće, koji inače živi u Splitu, doznali kako su oni spremni početi ulagati svoje milijune u rodni kraj!

Zdravko Bubalo nam je ovom prilikom iznio viziju o planovima vezanim za ulaganja u Kompleks "Žabar", odnosno izgradnju turističko-sportsko-rekreacijskog centra na zemlji njihovih djedova, kao i zemlji koju su s vremenom kupovali u rodnom kraju s obje strane rijeke Trebižat, neposredno do njihova obiteljskog imanja u Žabaru.
"Ideja se rodila još prije 30 i više godina sa željom da se zaštiti cijeli prostor kako se nebi dogodilo da se divlje gradi bilo koji objekt, kao što se ovdje kod nas to uglavnom događa. Ne želimo prirodu ekološki devastirati nego je oplemeniti, obogatiti, zaštititi, sačuvati..." - kazuje Zdravko Bubalo.

Za neupućene riječ je o obitelji čije se bogatstvo procjenjuje na stotine milijuna dolara, pa možda i vrtoglavih milijardu dolara.
"Tu bi se u fazama zaposlilo najmanje 20-tak, pa i do 50 ljudi. Financijski smo u mogućnosti to ostvariti, ali bi bilo dobro da i lokalna zajednica ima sluha i da nam pomogne izradom samih planova" - govori Zdravko Bubalo i putem našeg portala poziva vlast na suradnju.

"Ovdje ima određenih problema, ali bih želio da se ovaj projekt realizira. I na dobrobit nas, ali i uže, a nadam se i šire zajednice" - kaže on.

Obitelj Bubalo ima jednu od najpoznatijih građevinskih tvrtki u SAD-u, koja prvenstveno djeluje u Los Angelesu i San Pedru, dva brata sa svojim obiteljima još uvijek tamo žive, kao i dio obitelji ostale braće. Jedan je već u mirovini, pa se vratio u Hardomilje, dok je Zdravko, kao što rekosmo, stanovnik Splita.

"U zadnjih 35-40 godina nitko ne brine o vodotoku rijeke Trebižat, vrbe su izrasle u vodi i spriječile s vremenom normalan protok vode. Jasno, onda se događa to što se događa da imamo ogromne vododerine, obrušavanja i erozije" - upoznaje nas Zdravko s problemima u kojima se nalazi Trebižat, kako na lokaciji gdje se nalazi njihovo zemljište, tako i na većini drugih lokacija.

"Plan je u ovaj kompleks uložiti od 5-30 milijuna eura, ovisno o sadržajima koji bi se tu nalazili" - otkriva nam Zdravko Bubalo dio ovog zanimljivog plana.

A vjerujte, ako je suditi po samim nacrtima tih projekata što su nama na uvid dostavljeni možemo slobodno reći da bi se realizacijom jednog ovakvog plana ovdje stvorio istinski raj na zemlji, jer riječ je o kompleksu kakvog nadaleko u Europi nema.

Braća su uistinu jako emotivno vezani za rodni kraj, veliki su humanitarci što bolje upućeni znaju još iz onog ratnog razdoblja, ali i poratnog, međutim kako ističu spremni su ulagati u svoj kraj, dakako ukoliko bude sluha i sa druge strane, a ovaj projekt kojeg su željeli otkriti putem našeg portala samo je dio mnogo širih planova.

"Nije nam više na prvom mjestu financijska korist, jer smo se svi negdje drugdje, daleko od rodne grude pokazali i dokazali, dali do znanja kako tamo sve to možemo bolje realizirati nego ovdje, ali zbog tih naših emocija želimo i ovdje učiniti ili bar pokušati načiniti neke pozitivne pomake" - kazala su braća Bubalo.

Iskreno se nadamo da će i lokalna vlast imati razumijevanja za njihove planove, te im se staviti na raspolaganje, jer bio bi grijeh odbiti ruku prijateljstva i pomoći braće Bubalo.

Glas naroda

Sve je to uredu neka ljudi ulažu i uživaju u tome, ali da imam toliki novac sigurno bih ga uložio u proizvodnju free energy generatora za struju , kakvih pogledajte video na youtube "QEG Germany - the movie"

Čuvajte se braćo da vam ne prodaju zemljište od Šipada jer bivši vlastodržci sve šume u Zapadnoj Hercegovini su prodali Šipadu u Sarajevo tu otvorite oči.

Oni su dosli UZET milijune, kao i svi sto se vrate,godinama se prica a nigdi nista!

ovi ulazu ima 10 god, a nikako da uloze,za jos deset nema nas nikako i to je ta prica!!

Ovo je kako se po naški kaže-SPIN.Njima je stalo do rodnog kraja -ko do prošlog snijega.

Ovo je kako se po naški kaže-SPIN.Njima je stalo do rodnog kraja -ko do prošlog snijega.

Dosli ste jamit biser rijeku,e nedamo je,, ni vama,to je najvazniji resurs,nedamo trebizat,jamite tamo u Americi rijeku pa ce te dobit po zubima!

Neka oni nešto naprave, zašto ne, ali iz ovoga ako se dobro razumije posjeći šumu uz rijeku i napraviti šetnicu, e mislim da to se ne uklapa, pa ljepota jest u tome. Ne vidim da se tu nešto može veliko napraviti, gdje, onaj mali otok, mislim da ekolozi neće to dozvoliti, a one njive ne čine se atraktivne! Napominjem , neka oni prave ali uz poštivanje zakona, ali zakona!!!

Braća Bubalo iz Hardomilja spremni uložiti milijune u rodni kraj!?
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Audio/Video

Posljednji komentari