Predizborni bakšiš ljubuškim osnovnim školama

ljubuski.info

Ljubuškim školama koje ne mogu platiti ni račune za struju, koji je samo u školi Marka Marulića došao do iznosa od skoro 5.000 KM, ministrica prosvjete Helena Lončar je uplatila po 2.000 KM za proslavu Dana učitelja. O tome bruje ljubuške zbornice.

Ovaj strašan i sramotan apsurd je slika razorenog obrazovnog sustava i politike koja podcjenjuje nastavnike bacajući im nekakav mali predizborni novac da se narednih dana malo pogoste.

A jadni nastavnici, sami su krivi što su takvi, već mjesecima od svojih plaća izdvajaju marku po marku za sredstva za čišćenje i ostale potrepštine.

Rad, odnosno nerad i uništavanje obrazovanja od strane Helene Lončar je nacionalni politički standard s kojim nas je stranka na vlasti HDZ BiH pretvorila u društvo feudalne retorike i srednjevijekovne životne praktičnosti. Zaprepašćuje količina nemarne bahatosti i društvene oholosti osobe kojoj ni 1400 nastavnika i profesora nema dovoljnu količini stručne uvjerljivosti da ispravi ogromne pogrješke s velikim utjecajem na školstvo.

Unatrag četiri godine sve obrazovne standarde je poništila, u škole, među djecu, je uvela korupciju i nepotizam, koju su, srdačno, provodili direktori, čineći nepravdu za nepravdom.

Svrha njenog ministriranja nije bilo poboljšanje uvjeta školovanja, modernizacija školskog sustav, uvođenje novih metoda učenja, stvaranje pozitivnije atmosfere u školskim klupama na zadovoljstvo i đaka i nastavnika, već je ministarski nagon bio politički inat prema prethodnoj vlasti.

To su stvarno porazne činjenice.

Tako su, u školama, mnogi nastavnici ovaj novac prokomentirali kao pokušaj kupovine glasova. Ako je to istina onda je ova bogata članica najbogatije stranke nastavnike podcijenila više no poljoprivrednike.

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info
ljubuski.info
Pravda je samo za sirotinju Emir Imamović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari