Demant na tekst "Rade Luburić natječaj u Ministarstvu financija ZHŽ pripremio za prijatelje"

pišem ti pismo

Na redakcijski mail, putem kontakt obrasca, upućena nam je poruka elektroničke pošte s demantom na članak o navodnim namještenim natječajima u ministarstvu financija ZHŽ. Iako je poruka poslana s besplatne adrese e-pošte, koju svatko može otvoriti bez provjere identiteta pošiljatelja, objavljujemo ju u cijelosti.

Ovom prigodom upućujem Vam Demant na tekst "Rade Luburić natječaj u Ministarstvu financija ZHŽ pripremio za prijatelje" koji je objavljen na Vašemu portalu dana 24. kolovoza 2014.godine.

Autor teksta (nepotpisanog), navodi da je ministar financija ŽZH namjestio natječaj za prijatelje, a u kojem izrijekom navodi moje ime i adresu (Zdenko Pavlović iz Studenaca).

Vijest koja je objavljena je neistinita i netočna te je iznesena sa svjesnom namjerom autora i urednika portala (iako je vjerojatno riječ o jednoj te istoj osobi) da nanesu štetu časti i ugledu, kako meni osobno tako i drugima koje spominje autor u članku.
Nikad se nisam prijavio niti na jedan natječaj u Ministarstvu financija Županije Zapadnohercegovačke, niti sam ikada bilo s kim razgovarao o mogućem zaposlenju u tu instituciju, niti me itko ikada kontaktirao po ovome pitanju!

Da je dotični "novinar" po pravilima novinarske struke, prije provjerio navode koje je moguće učiniti bez ikakvih problema, došao bi do informacije da se uopće nisam niti prijavio na navedeni natječaj. Za ovaj članak smatram odgovornim isključivo urednika portala ljubuški.info, budući da se "autor" nije našao dostojnim ni potpisati tekst!

No, uistinu začuđuje činjenica da se uredništvo ovoga portala spušta na tako nisku novinarsku razinu i dopušta objavljivanje nebuloza, što je ispod svake novinarske i ljudske etike. Jasno je što je namjera ovakvih providnih tekstova i koga se uporno i po svaku cijenu blati, a koga favorizira proteklih godina; evidentno se radi o isključivo politički motiviranom tekstu.

Nažalost, ovakvim pisanjem izmišljenih i neprovjerenih informacija ponajviše govorite o sebi, svome autoritetu, profesionalizmu i razini novinarske etike uredništva Vašeg portala.

Na kraju, želio bih izraziti bojazan u objavljivanje ovog demanta, iz razloga što na spomenutom "fantomskom" portalu uopće nema nikakvih podataka o kontaktu, telefonu, adresi pa čak ni e-mail adrese, nego se ostavlja "nekakva" mogućnost da preko "nekakvih" šifri pošaljete poruku uredniku, poput anonimnog komentatora, koji izgleda i jesu jedina bit postojanja Vašeg portala.

Također, u slučaju objave, izražavam sumnju u moguću preinaku ovog demanta od strane urednika portala, a sve u cilju daljnjih širenja dezinformacija u javnosti.

Stoga izričito zahtijevam da mi se javno ispričate i objavite ovaj demant u potpunosti.

S poštovanjem,
Zdenko Pavlović

Napomena: Ukoliko je sporni članak uistinu nanio štetu časti i ugledu gosp. Pavlovića, ovim putem mu se ispričavamo, ali, budući da je gosp. Pavlović portal ocijenio "fantomskim", to držimo kako je takva i "nanešena šteta". Povrh svega, uvjereni smo kako je sporni članak ostvario svoj cilj ukoliko je spriječio namještanje natječaja, budući da su nepotizam i politička korupcija, u našem društvu, notorna stvar.

Slobodni smo ukazati i na određene činjenice:

  • sporni članak je objavljen 24. kolovoza, u vrijeme trajanja natječaja i odluka o javljanju (ili nejavljanju), na isti je mogla biti donešena i nakon objave;
  • od objave članka do "demantija" je prošlo točno 30 dana, što ostavlja prostor pitanju zašto se ovoliko čekalo;

Pored navedenih stavova i činjenica nalazimo shodnim dometnuti još jednu neprovjerenu informaciju, koju smo dobili od člana HDZ BiH koji je, razumljivo, želio ostati anoniman a u kojoj se tvrdi kako se gosp. Pavloviću, nakon neuspješnog natječaja u Ministarstvu financija, priprema radno mjesto u JP Parkovi, na koji način će se pokušati nadoknaditi "šteta" nanešena prethodnim člankom.

Glas naroda

Pavloviću.... aj bre lečise....Najčitaniji i najkvalitetniji portal koji redovno pratim ...ti si i ostali Fantomi....kako bogati mene nema na tom natječaju aj mi odgovori.

Demant na tekst "Rade Luburić natječaj u Ministarstvu financija ZHŽ pripremio za prijatelje"
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari