Prvi međunarodni susret oldtimera

Prvi međunarodni susret oldtimera u organizaciji OK “Ero” održat će se u nedjelju, 31. svibnja.

Defile s više od stotinu oldtimera kreće u devet sati iz Gruda i obilazi sve gradove ZHŽ-a. Kako bi pokazao svoje atraktivne ljubimce, ali i promovirao ovaj skupi hobi po prvi puta na međudržavnoj razini, Oldtimer klub “Ero” napravit će sve da i gledatelji i sudionici uživaju u nesvakidašnjim prizorima.

Ljubav prema starinama

Oldtimer klub “Ero“ broji 90 članova s područja ZHŽ-a. Svi članovi posjeduju po jedno vozilo, dok neki u posjedu dva ili više vozila starijih od trideset godina.

U razgovoru s tajnikom OK “Ero” Jurom Zelićem otkrili smo i odakle tolika strast za starim automobilima.

“Nikakav poslovni ili financijski motiv ne stoji iza ovakvog hobija, nego prvenstveno ljubav prema starim automobilima ili starinama. Za većinu vlasnika to su vozila njihove mladosti, u tim su se vozilima događale prve ljubavi, u njima smo se vozili na vjenčanja i djecu na krštenja. Puno je još tu uspomena koje nas vežu za ta vozila. Mlađi vlasnici su ta vozila većinom naslijedili od svojih očeva ili od bližnjih”, kazao je Zelić i dodao kako je jako ponosan na svog ljubimca Mercedesa kabrioleta iz 1979., koji je i danas atraktivan automobil. “Budući da je Mercedes 'zaštitni znak' Hercegovaca, u klubu imamo više od 80 posto auta marke Mercedes, a i najstarije auto u klubu je također Mercedes 170 iz 1954., vlasnika Ivice Čuljka iz Klobuka. Naravno, imamo u klubu i automobila drugih marki koji plijene poglede, kao što su Fordovi, BMW-i, Opeli, Volswageni i drugi”, rekao je tajnik Jure Zelić.

Predsjednik Oldtimer kluba “Ero” Nedjeljko Mikulić iz Gruda najavio je u nedjelju svim gledateljima veliku atrakciju koju mogu pružiti samo pogledi na ovako stara i skupa vozila. Mikulić je naglasio da bez obzira na to što su jako mlad klub po osnutku, po broju članova su postali već najjači u cijeloj regiji, pa možda i šire.

“Uz članove, gosti sa svojim ljubimcima doputovat će iz Zagreba, Duge Rese, Dubrovnika, Splita, Sarajeva, Nove Gradiške, tako da se očekuje dolazak oko120 sudionika u defileu kroz cijelu županiju”, kazao je Mikulić.

Ružica Puljić [ Dnevni list ]

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info
ljubuski.info
Pravda je samo za sirotinju Emir Imamović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari