Mandolina u Hercegovini

U organizaciji HKUD „Leopold“ iz Grabovina, 28.svibnja 2009.godine, u čapljinskom kinu „Mogorjelo“ održan je koncert pod nazivom „Mandolina u Hercegovini“. Na koncertu je nastupilo šest mandolinskih sastava i orkestara, jedan duet i tri klape.

Cjelovečernji koncert otvorili su klapa „Stjepan“ iz Gabele uz pratnju mandolinskog sastava „Hercegovačke lole“ HKUD-a „Leopold“ iz Grabovina.

Potom su zaredali nastupi mandolinskih sastava i orkestara HKUD-ova: „Sveti Ante“ Dretelj, „Drijeva“ Gabela, „Zora“ Struge-Gorica, „Sloga“ Zagreb i „Zlatno srce“ Studenci, te duet „Bukvić-Šimović“. Gosti iz Hrvatske, KUD Sloga iz Zagreba, nastupili su dva navrata uz burno odobravanje ispunjene dvorane kina Mogorjelo, a na kraju koncerta nastupile su Ženska klapa „Lira“ HKUD „Seljačka sloga“ iz Trebižata, Muška klapa „Trebižat“ HKUD „Seljačka sloga“ uz pratnju mandolinskog sastava „Hercegovačke lole“.

Na koncertu su nastupila i tri ovogodišnja slavljenika, KUD Sloga iz Zagreba ove godine slavi 80.godina rada, a iza njih su brojni nastupi širom svijeta. Voditelj mandolinskih orkestara „Zlatno srce“ i „Hercegovačke lole“, Davor Bukvić slavi 20.godina glazbenog i pedagoškog rada, a mandolinski orkestar „Zlatno srce“ iz župe Studenci ove će godine proslaviti 15.godina rada.

Pokrovitelj koncerta bio je načelnik općine Čapljina dr. Smiljan Vidić koji je za sve sudionike organizirao prigodni domjenak u restoranu „Astorija“ u Čapljini.

Radio Ljubuški [ 99,4 MHz ]

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Lesi se ne vraća kući! Zaboravljeni branitelj br. 690
ljubuski.info
Sve poskupljuje osim autobusnih karata Marko Čuljak | dnevno.ba
ljubuski.info
Prevareni, prodani, izdani, ostavljeni... ne i izgubljeni! Slaven Raguž | Predsjednik Hrvatske republikanske stranke
ljubuski.info
Priča za božićne suze Krešo Vujević

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari

mailto