Ivica Vizentaner: Postadošmo slamka spasa za obespravljeni i osiromašeni narod

ljubuski.info

Predsjednik podružnice Stranke pravde i povjerenja Ljubuški i kandidat za Državni parlament ispred SPP-a magistar religijske pedagogije i katehetike Ivica Vizentaner u kratkom intervju osvrnuo se na proteklih deset mjeseci djelovanja SPP a, među ostalim, i na prvi predizborni skup koalicije "Zajedno za promjene" održan u Ljubuškom.

Podružnica SPP-a Ljubuški je tom prigodom obilježila i deset mjeseci djelovanja na prostoru općine Ljubuški?
"Da, podružnica SPP-a Ljubuški je utemeljena 15.11.2013. godine te je u ponedjeljak, na predizbornom skupu koalicije "Zajedno za promjene" koju predvodi SPP održanom u restotanu Ohio, obilježila 10 mjeseci djelovanja na prostoru općine Ljubuški. Djelovanja, čiji je, nadasve, početak bio iznimno težak, popraćen svakojakim obmanama, klevetama i lažima s nakanom stvaranja krivog suda o nama od strane lokalnih plaćenika - blaćenika iz redova režima HDZ-a, a na žalost ni danas navedenog ne manjka.
Međutim, njihova nastojanja nisu im urodila željenim plodom. Naprotiv, podružnica SPP-a Ljubuški iz dana u dan je bilježila i bilježi porast članova i simpatizera. Postadošmo slamka spasa za obespravljeni i osiromašeni narod, nadasve, jer smo se kroz proteklih deset mjeseci djelovanja pokazali i dokazali kao politička opcija koja se odlučno i hrabro suprostavila dvadesetogodišnjem režimu koji je narod doveo na prosjački štap, jer smo se djelima dokazali kao beskompromisni borci za dobrobit svih žitelja općine Ljubuški bez obzira na njihovu nacionalnu i vjersku pripadnost te kao borci koji svima žele osigurati život dostojan čovjeka."

Kakvi su dojmovi s predizbornog skupa?
"Neću kriti oduševljenje odazivom na skup žitelja općine Ljubuški koji su svojim dolaskom na isti dokazali spremnost na korjenite promjene, koje će, zasigurno, započeti nadolazećim Općim izborima.
Skup je zbilja bio veličanstven, i vrlo posjećen budući da je istom nazočilo preko 450 članova i simpatizera SPP-a. Okupljenima su se, izuzev mene, obratili gdin. Živko Budimir, predsjednik SPP-a i predsjednik FBiH te kandidat za hrvatskog člana Predsjedništva BiH, gdin. Pero Rašić, nositelj liste za Skupštinu ZHŽ, gdin. Ivan Čamber, nositelj liste za Parlament FBiH, mr. Željko Asić, nositelj liste za Državni parlament i gdin. Marko Slišković, predsjednik Stranke penzionera/umirovljenika ZHŽ-a."

Što držite temeljem djelovanja SPP na području općine Ljubuški u proteklom razdoblju?
"Na žalost, većina žitelja općine Ljubuški ne živi život dostojan čovjeka. Iz dana u dan je sve više onih koji žive na rubu egzistencije, koji si ne mogu priuštiti ni osnovne ljudske potrebe kao što su hrana, piće, obitelj i dom te je to ono što ne smije proći neopaženo.
Navedeno je, zapravo, krucijalni problem s kojim bi se vlastodršci trebali uhvatiti u koštac i rješavati, a ne skretati pozornost, sa svoje dugogodišnje nesposobne vladavine, pričama o nacionalnoj ugroženosti od strane vanjskih neprijatelja s kojima potiču nacionalne i vjerske netrpeljivosti te se tim manipulacijama i utjerivanjem straha nastoje održati na vlasti.
Upravo smo od njih ugroženi. Oni nas kontinuirano uništavaju, ugrožavaju i pljačkaju. Primjera radi: ta nije došao nitko iz vana i uništio ljubušku Vinariju, JKP Ljubuški i desetke drugih poduzeća na prostoru općine Ljubuški i ostavio stotine obespravljenih radnika. Ta nije došao nitko iz vana i zatvorio ljubuško rodilište koje je i prije pedeset godina funkcioniralo, a danas kada je tehnologija i znanje napredovalo, mi nemamo rodilišta. Nije došao nitko iz vana i doveo općinu pred bankrot itd. Na žalost, identično činjenično stanje je i u ostalim općinama u ZHŽ-u."

Koju biste poruku uputili žiteljima općine Ljubuški?
"Smatram da je došlo vrijeme da se 12. listopada na Općim izborima kaže "Dosta!" ovoj dvadesetogodišnjoj nesposobnoj vladavini utemeljenoj na strahovima, ucjenama, manipulacijama i obmanama, vladavini nepravde, korupcije, pljačke i nepotizma.
Smatram da je došlo vrijeme da na čelo županije, a dakako i grada, dođu mladi i neopterećeni ljudi koji će na jedan drukčiji, transparentan i stručan način napraviti sve ono što je potrebno da Zapadnohercegovačka županija i opet postane uspješna i perspektivna.
Da na čelo države Bosne i Hercegovine dođe hrabar, neumoran i beskompromisan borac za prava i dobrobit svih ljudi, bez obzira na vjeru i naciju. Čovjek koji će izgraditi državu prava, pravde i povjerenja.
Koalicija "Zajedno za promjene" ima takvog borca, stoga pozivam ljubušanke i ljubušake da na predstojećim izborima svoju podršku daju upravo njemu, generalu Živku Budimiru.

Ujedno, pozivam sve ljubušanke i ljubušake da svoju podršku daju mladim, kvalitetnim, sposobnim ljudima s kandidacijskih lista koalicije "Zajedno za promjene" koju predvodi Stranka pravde i povjerenja.

Iskoristiti ću prigodu i najaviti slijedeći predizborni skup koalicije "Zajedno za promjene" u Ljubuškom koji će se održati dana 6. 10. 2014. godine te pozvati sve ljubušanke i ljubušake da svojim sudjelovanjem uveličaju skup i da zajedničkim snagama, bez bojazni, krenemo u pozitivne promjene koje su nam neophodne. Sudeći po odazivu na prvi skup, neće biti usamljeni."

Glas naroda

Svaka čast majstore, samo naprijed!!!!

Ivica Vizentaner: Postadošmo slamka spasa za obespravljeni i osiromašeni narod
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari