Anegdota o blokadi financija općine Ljubuški

ljubuski.info

Neki smo dan objavili službeno priopćenje o ovrsi i blokadi računa općine Ljubuški od strane Općinskog suda. Priopćenje Općinskog suda je nedvosmisleno i u njemu stoji da je UniCredit Bank BiH d.d. Mostar 27. 05.2014. godine provela sudski nalog i stavila ga u ovršni redoslijed nad računom općine.

Zanimljiva je činjenica da iz redova HDZ BiH dolaze opovrgavanje objavljenog rješenja i da račun općine Ljubuški nije blokiran. Neki govore da je na stavci općine s koje se skida novac samo 100.000 KM, a drugi da to nema nikakvih posljedica za općinu.

Kad je to tako onda se treba zapitati, zašto u općini nema toaletnog i papira za rad, zašto u školama sredstva za čišćenje kupuju djelatnici, zašto se uz osobni dohodak ne isplaćuju doprinosi, zašto nema plaća u javnim ustanovama, zašto privatne tvrtke ne žele realizaciju općinskih narudžbi i isporučivati robu  i itd… ??

Prema usvojenom proračunu za 2014. godinu na stavci za povrat zemljišta stoji 500.000 KM i kada bi se svake godine toliko sredstava stavilo na tu stavku treba nam 5 godina da se dug isplati.

Anegdota

Još se nitko nije sjetio da napravi potez spasa, a to je da da prijedlog da se za naredni i sve druge proračune na stavku za povrat zemljišta ne stavi ništa, tj. na njoj bude uvijek nula (0).

U HDZ BiH očigledno i u najvećim financijskim problemima vide pozitivu ili u plastu sijena ne vide krdo slonova.

Izgleda da je narodna patnja potreba za rješavanje nacionalnih interesa u BiH, a li i interesa nečijeg bogaćenja.

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari