FUP potvrdila: Tužiteljstvo ZHŽ vodi istragu zbog goriva u MUP-u ZHŽ

ljubuski.info

Glasnogovornica Federalne uprave policije E. Kadić je službeno potvrdila kako Tužiteljstvo ZHŽ provodi istražne radnje po pitanju enormne potrošnje goriva u MUP-u ZHŽ.

"Vezano za nabavku goriva u MUP-u Zapadno-hercegovačkog kantona, informiramo Vas da je, vršenjem provjera po anonimnoj prijavi, utvrđeno da po ovom pitanju predmet već vodi Tužiteljstvo Zapadno-hercegovačkog kantona Široki Brijeg" - stoji između ostaloga u priopćenju Federalne uprave policije.

Da su kaznene prijave proslijeđene Tužiteljstvu ZHŽ prvu je informaciju objavio Ured za reviziju F BiH u svom zadnjem izvještaju o stanju financija ZHŽ.

Slijedom postupka pod istragom je nekoliko tvrtki u ZHŽ, koje opskrbljuju MUP gorivom, a Ured za reviziju F BiH je objavio da natječajna procedura za navedeno nije provedena za posljednje 4 godine. 

Izraženo brojkama povećanje potrošnje goriva za zadnje dvije godine iznosi cca 235.000 KM, a u 2012. godini to povećanje iznosi čak 70% od potrošnje u prethodnim godinama.

Brojka od 235.000 KM pretvorena u kilometre iznosi cca 2.000.000 km.

Kako će MUP istraživati sam sebe?

To je pitanje na koje moraju odgovoriti upravo zaduženi za istražne radnje. MUP ZHŽ već nekoliko mjeseci nema komesara policije, a njega u ovom trenutku mijenja Milenko Madunović šef uniformirane policije i ujedno član Nezavisnog odbora za imenovanje i reviziju Skupštine ZHŽ, koji i bira komesara policije. Te dvije dužnosti zakonski nisu spojive, a poznato je da je izbor članova Nezavisnog odbora za imenovanje i reviziju imao nezakonitu proceduru.

Zanimljivo je da je Madunović nazočan i političkim skupovima HDZ BiH, čiji dužnosnici obnašaju funkcije u ministarstvima i protiv kojih se vode istražni postupci.

Pojedinci u HDZ BiH  neformalno slučaj enormne potrošnje goriva komentiraju novčanim potrebama svoje političke stranke, a iz izvještaja Ureda za reviziju F BiH je navedeno da se istražne radnje vode i protiv premijera Zdenka Ćosića i dvaju ministara Ivice Ćorića i Zdravka Borasa - Brade.

I ovaj zadnji je prema informacijama imao daleka putovanja, ali nije poznato je li destinacija bio London ili neki drugi europski velegrad.

Bit će zanimljivo saznati informacije kad se cijeli slučaj istraži.

Glas naroda

meni nije jasno zbog čega će onoliki službeni automobili u mup-u, jedino ih viđam da se vozaju na posao i s posla te koriste u privatne svhe.

Za komentatora iznad, auti jesu službeni ali se koriste u privatne svrhe, pa jeli bolje trošit državno gorivo i održavat ga državnim novcem nego svoje novce trošit?!

FUP potvrdila: Tužiteljstvo ZHŽ vodi istragu zbog goriva u MUP-u ZHŽ
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info
ljubuski.info
Pravda je samo za sirotinju Emir Imamović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari