Stranke za četiri godine ispunile tek 3 posto obećanja

figa

Tek 3% obećanja datih 2010. godine ispunile su političke stranke na svim razinama vlasti u BiH, što je lošiji rezultat čak i u odnosu na katastrofalan prethodni mandat u kojem su stranke ispunile svega 5 posto datih obećanja.

Ovo su konačni rezultati nadzora ispunjenosti predizbornih obećanja stranaka na vlasti, koji je provela inicijativa Istinomjer za mandat od 2010. do 2014. godine u kojem je analiziran učinak političkih stranaka na tri razine vlasti u BiH (BiH, FBiH i RS).

Od ukupno 693 obećanja datih od strane stranaka koje su sudjelovale u vlasti na državnoj razini (SDP, SNSD, SDA, SDS, SBB, HDZ BiH i HDZ 1990) ispunjeno je 13 obećanja, što iznosi tek 2 posto.

Gledano po pojedinačnim oblastima, najveći postotak ispunjenih obećanja je u oblasti vanjske politike i iznosi svega 5 posto, dok je najveći postotak neispunjenih obećanja u oblasti državnog uređenja (70 posto), za kojim slijedi oblast vanjske politike sa 62 posto.

Ukoliko gledamo broj ispunjenih obećanja po strankama, na državnoj razini najbolje stoji SNSD sa sedam ispunjenih obećanja, a slijede ih SBB s četiri ispunjena, te HDZ 1990 i SDA po jedno ispunjeno obećanje, što su ukupno i sva ispunjena obećanja za ovu razinu vlasti.

Preuzmite i pročitajte istraživanja za FBiH i BiH u pdf formatu iz priloga članku.

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari