Za nabavu udžbenika 30.000 KM

ljubuski.info

Nova školska godina, koliko god donosi radosti učenicima, isto toliko prouzrokuje glavobolja kod roditelja. Kako osigurati dostatna sredstva za sve potrebe opremanja učenika za novu školsku godinu, pitanje je koje muči mnogo njih. Budući da je samo za udžbenike bilo potrebno izdvojiti oko 300 maraka, ne uključujući torbu, bilježnice i ostalo potrebno za rad učenika, ne čudi kako je mnogim roditeljima ovaj šoping navukao mrak na oči.

Obitelji u potrebi

Nažalost, postoje i one obitelji koje svojim članovima koji pohađaju neku od osnovnih škola ni kroz cijelu školsku godinu ne mogu izdvojiti spomenuti iznos novca, a kamoli za sam početak.

Upravo zbog postojanja velikog broja obitelji u stanju potrebe socijalne pomoći, resorno ministarstvo, odnosno Ministarstvo obrazovanja, znanosti, kulture i sporta Zapadnohercegovačke županije je, kao i prošle godine, izdvojilo 30.000 KM za nabavu udžbenika za tu djecu. Točnu brojku dobili su preko osnovnih škola, a udžbenici su dalje distribuirani preko škola, ali i preko centara za socijalni rad.

Resorna ministrica Helena Lončar kazala nam je kako su udžbenici, kao i prošle godine, posuđeni pa će ih učenici na kraju školske godine vratiti kako bi se ista akcija mogla organizirati ponovno s ciljem pomoći onima koji su u potrebi.

Velika stvar

"Bili bismo zadovoljni kada bismo za sve učenike osnovnih škola mogli osigurati besplatne udžbenike, ali mislim da smo i ovim činom napravili veliku stvar", kazala je ministrica Lončar.

Od Ivice Borasa, voditelja Odjela društvenih djelatnosti u općini Ljubuški, jučer smo doznali kako nije bilo dodatnih zahtjeva roditelja za pomoć pri nabavi udžbenika, što dokazuje da su akcijom ministarstva obuhvaćeni svi učenici kojima je pomoć bila potrebna.

Iz Centra za socijalni rad općine Grude dobili smo informaciju kako je bilo zahtjeva roditelja, ali su svi proslijeđeni na resorno ministarstvo koje ih je uspješno realiziralo.

Zorica Volarević [ Dnevni list ]

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Postaje li Gabela obiteljska Troja? Homerolog, Krešo Vujević
ljubuski.info
Zatvoren krug propadanja Hrvata u BiH Višnja Starešina | Slobodna Dalmacija
ljubuski.info
Jedinu zastavu na prosvjed donijeli Zaboravljeni branitelji Ratni poručnik, Zaboravljeni branitelj br. 690

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari