Jozo Rašić i Zoran Bandur, uz mjere zabrane, pušteni braniti se sa slobode

sudnica

Vijeće Suda BiH jučer je, po prijedlogu Tužiteljstva, ukinulo pritvor Saši, Milenku i Siniši Kuljiću, Milošu Govedarici i Vuku Vujoviću, sva petorica iz Bileće, Davoru Miličeviću iz Čapljine, te Jozi Rašiću i Zoranu Banduru iz Ljubuškog osumnjičenima za pripadnost organiziranoj kriminalnoj skupini koja je iz Crne Gore krijumčarila drogu u BiH i Hrvatsku, a koji su prije tri mjeseca uhićeni u akciji kodnog naziva "Šetač 2" koju su izveli pripadnici MUP-a RS-a i FUP-a.

Obranu osumnjičenih zastupaju odvjetnici Senad Kreho, Jovan Čokorilo, Nada Dalipagić i Dražen Zubak.
Uz prijedlog da se osmorici osumnjičenih pritvor ukine, Tužiteljstvo je predložilo mjere zabrane, nakon čega je Sud prihvatio prijedlog. Osmorici osumnjičenih su izrečene mjere zabrane, odnosno zabrana napuštanja boravišta i putovanja, oduzete su im putne isprave i zabranjeno izdavanje novih.
Također, zabranjeno im je korištenje osobne iskaznice za prelazak granice, sastajanje s drugim osumnjičenima te se jednom tjedno moraju javiti nadležnoj policijskoj postaji. Prije nekoliko dana, podsjetimo, sarajevski MUP je uhitio jednog od vođa ove skupine Svetozara Perućicu iz Bileće, po tjeralici Suda BiH, te se i on nalazi u pritvoru.

Prema ranijim navodima Tužiteljstva, Perućica i Neđeljko Kuljić iz Bileće, koji je također u bijegu, su u studenom prošle godine organizirali skupinu s ciljem krijumčarenja droge iz Crne Gore u BiH i Hrvatsku, koja je djelovala do početka lipnja, dok su im ostali osumnjičeni pomagali na način da su prilikom transporta promatrali cestu, nudili drogu na prodaju i sudjelovali u njezinom daljnjem prebacivanju. Posebnim istražnim radnjama, koje je proveo MUP RS-a, spriječena su tri velika transporta od studenog prošle godine.
Međutim, droga nije stigla do konzumenata, s obzirom na to da je policija u više navrata vršila zapljene. Od početka istrage u ovom predmetu u RS-u je zaplijenjeno oko 108 kilograma skunka, u Hrvatskoj 23 kilograma, a u FBiH i Crnoj Gori oko dva kilograma droge.

Pored osmero osumnjičenih, kojima je pritvor ukinut i zamijenjen mjerama zabrane, u akciji "Šetač 2" je uhićen i Marko Dunđer iz Bileće, kojem su određene mjere zabrane, te još šest osoba koje su puštene nakon saslušanja.
Osim Neđeljka Kuljića, u bijegu se nalaze Srećko Trifković s Pala i Marko Govedarica iz Bileće.

Akcija "Šetač" je izvedena i u Hrvatskoj gdje je uhićeno šest osoba, te u Crnoj Gori gdje su uhićene dvije osobe.

Hrvoje Rovčanin [ Dnevni list ]

Glas naroda

vidi Zoka Hrvatino ko te brani...imena i prezimena....hahahah

Jozo Rašić i Zoran Bandur, uz mjere zabrane, pušteni braniti se sa slobode
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info
ljubuski.info
Pravda je samo za sirotinju Emir Imamović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari