JP Parkovi podiže kredit od 150.000 KM za kojeg će jamčiti Općina

drvosječa

Općinski vijećnici još nisu dobili dokumentaciju pred sljedeću sjednicu OV Ljubuški, koja bi se trebala održati od srijede do petka.

Jedna od točaka dnevnog reda, što smo već ranije najavili je kreditno zaduženje JP Parkovi d.o.o. Ljubuški u visini od 150.000 KM, kojem će općina jamčiti povrat kredita.

Iako će biti rečeno da će se sredstva koristiti za kupovinu strojeva i tehničko-materijalnih sredstava, odmah je jasno da jedan dio novca odlazi za plaćanje plakatiranja slapa Kravica, koji nema nikakvo financijsko i profitno uporište.

Ne biraju se sredstva, uz novčana, da se dođe do izborne pobjede, pa makar sve poslije izbora propalo.

Općinska većina HDZ BiH i Mate Antić radi protivno zakonu

Većina u OV Ljubuški koju čine vijećnici HDZ BiH i Mate Antić će ustrajavati da se donese suglasnost za podizanje kredita,  i nije im na umu da će ako odluku donesu ona biti nezakonita.

Naime, općina Ljubuški se zbog svojih prethodnih kredita ne može dalje zaduživati, jer visina otplate glavnice i kamata, te jamstava prelazi 10% godišnjeg općinskog proračuna. U općini Ljubuški to trenutačno iznosi blizu 20%, pa je nejasno kako će banka ovom poduzeću dati kredit. JP Parkovi se financiraju isključivo iz grant sredstava općine Ljubuški.

Politička indolentnost ruši općinu Ljubuški

Pod pritiskom načelnika svi će vijećnici morati još jednom dignuti ruku za njegovo uništavanje općine, a taj mehanizam dizanja ruku on je vješto provodio sa prethodna dva mandata, da bi se potom u istražnim radnjama pravdao da je to sve odluka OV Ljubuški. 

Ni za vijećnika Matu Antića nije čudno da će ponovno podignuti ruku.

Žalosno je da su godinama u stolicama općinskih vijećnika sjedali neobrazovani ljudi, koji ne mogu shvatiti ili naučiti kako se obnaša zakonodavna vlast, a kamoli prepoznati što je dobro, a što ne za općinu Ljubuški.  

Odluke su se donosile na brzinu i nije bilo dovoljno javne rasprave o njihovoj kvaliteti i svrsishodnosti.

Proračune općine je godinama jela politika stranke na vlasti.

Direktorsko mjesto se namješta Vedranu Markotiću, mladiću koji nema dana radnog staža na rukovodećim funkcijama i koji već tjednima dolazi u poduzeće kako bi "pripremio" direktorsku poziciju. Nadzorni odbor također čine osobe kojima je u prvom redu na umu rad pod patronatom stranke, a ne provođenje zakona.

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info
ljubuski.info
Pravda je samo za sirotinju Emir Imamović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari