Ivanu Vukoji četverogodišnji mandat ravnatelja HNK

ljubuski.info

Vlada Hecegovačko-neretvanske županije (HNŽ) na svojoj je posljednjoj sjednici dala suglasnost na imenovanje Ivana Vukoje za ravnatelja Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru (HNK).

Očekivana odluka

Podsjetimo, Vukoja je dosad vrlo uspješno obavljao dužnost v. d. ravnatelja te kazališne kuće, a imenovanje ravnateljem bilo je očekivano i posljedica je prirodnog slijeda okolnosti. Otkako je na čelu HNK Mostar Vukoja je, osim nekoliko uspješnih i nagrađivanih predstava, uspio HNK staviti u pravne okvire. Izvršen je prijenos ovlasti na županiju koja je preuzela osnivačka prava nad ovom kazališnom kućom od vitalnog značaja.

Drugo, riješeno je i pitanje Upravnog vijeća koje je nakon dužeg vremena moglo raspisati natječaj za ravnatelja, tako da je ovaj cijeli proces uspješno priveden kraju. Tek sad su stvoreni svi pravni uvjeti kako bi HNK Mostar mogao normalno funkcionirati.
"Moj dosadašnji rad na mjestu v. d. ravnatelja bio je očito dovoljna potvrda osnivačima da mi ukažu ovo povjerenje na iduće četiri godine. Ono što bi svakako trebalo napraviti kao idući korak i tu ćemo dati sve što možemo je to da u županijskom proračunu dobijemo status redovitog korisnika sredstava i da konačno pređemo sa sadašnje nezahvalne pozicije korisnika grant sredstava. Tek tada ćemo se moći maksimalno posvetiti poslu koje kazalište treba u miru raditi" - kazao nam je Vukoja.

Rub opstanka

Naime, nedavno je donesena odluka po kojoj se za 20 posto smanjuje iznos sredstava korisnicima granta, čime je HNK Mostar ponovno doveden na rub opstanka. Što se tiče planova za novu sezonu, koja je službeno započela 1. rujna, ravnatelj Vukoja nam je kazao kako kazalište već za idući tjedan priprema premijeru poetsko-scenskog recitala Hercegovina ni. dio, a najavljene su i dvije premijere, te obnova jedne stare predstave iz fundusa HNK-a.

Oliver Cvitković [ Večernji list ]

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info
ljubuski.info
Pravda je samo za sirotinju Emir Imamović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari