Zašto je smeće iz Gruda vrijednije od onoga iz Ljubuškog?

smijeh

Za pet godina koliko ALBA odvozi otpad u Mostar (povremeno i u Čitluk), općina Ljubuški joj je uplatila 1.600.000 KM. Do tog iznosa dolazimo ako zbrojimo javno objavljene podatke iz općinskog proračuna, po kojima transfer za ALBA-u iznosi 320.000 KM na godinu.

"Ovaj transfer mora ići!" - svojevremeno je, na sjednici OV Ljubuški, zaprijetio Nevenko Barbarić, kada je vijećnica Bojana Bukmir zatražila preusmjerenje tog novca za obnovu stare ceste prema crkvi sv. Ante na Humcu.

A što mislite što je morao ovaj transfer ići?

Iz svega zaključujemo da je ugovor sa ALBA-om prava pljačka općinskog novca, jer je ova tvrtka od građana inkasirala, uz novac iz općine, milijune KM.

Kada počnete čitati nastavak teksta nemojte reći da Gruđani nisu pametniji,. I oni su dali koncesiju ALBA-i za odvoz otpada, ali tu koncesiju općini Grude plaća ALBA.

Jel potrebit kakav komentar? Nije!

Pročitajte dopis iz općine Grude: 

Koncesija za obavljanje poslova prikupljanja i odvoza komunalnog otpada na području Blaževića, Sovića Gornjih, Sovića Donjih, Gorice, Drinovaca i Tihaljine  u općini Grude, dodijeljena je  temelju javnog natječaja za dodjelu koncesije za prikupljanje i odvoz komunalnog otpada broj: 02-23-532/14 od 29.04.2014. godine, sukladno Zakonu o koncesijama ŽZH («Narodne novine Županije Zapadnohercegovačke» broj: 13/13), i Zakonu o komunalnom gospodarstvu ŽZH («Narodne novine Županije Zapadnohercegovačke» broj: 14/00, 7/03, 8/12 i pročišćeni tekst 9/13).

Na javni natječaj u ostavljenom roku se javilo jedno poduzeće Alba BH d.o.o. Mostar. Sukladno Zakonu o koncesija koji je ostavio mogućnost da se koncesija dodjeli na osnovu jedne ponude Općinsko vijeće Grude je donijelo Odluku o dodjeli koncesije navedenom poduzeće broj: 01-23-739/14 od 9. lipnja 2014. godine(«Službeni glasnik općine Grude» broj: 3/14).

Sukladno odluci Općinskog vijeća Grude potpisan je ugovor o koncesija za obavljanje poslova prikupljanja i odvoza komunalnog otpada na razdoblje od 15 godina, s iznosom godišnje koncesijske naknade od 1.000,00 KM, iznos u koji nije uključen PDV.

Sukladno ugovoru o koncesiji zbrinjavanje otpada na sanitarnoj deponiji je obaveza koncesionara.

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Roditelji, gdje ste? Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
I obraz i obrazovanje! Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Pijun T.B.

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari