Uništen kanalizacijski šaht vrijedan 2.500 KM

kanalizacija

PU Ljubuški rasvijetlila je kazneno djelo Oštećenje tuđe stvari, koje je izvršeno u mjestu Cerno, općina Ljubuški.

Naime, u subotu 30. kolovoza u 20:05 h PU Ljubuški zaprimila je prijavu da je u mjestu Cerno izbio požar na plastičnom šahtu od kanalizacijske mreže u izgradnji, koji se nalazi u neposrednoj blizini regionalne ceste R424.

Očevid su, u prisustvu izvođača radova – djelatnika poduzeća HP Investing Mostar, izvršili inspektor za zaštitu od požara MUP-a ŽZH i policijski službenici PU Ljubuški, a izvršenim očevidom utvrđeno je da je zapaljen šaht koji služi kao čvorište u novoigrađenom sustavu kanalizacije i vodovoda.

Prema preliminarnoj procjeni predstavnika izvođača radova u požaru je nastala šteta od približno 2500 KM.

Operativnim radom istražitelji PU Ljubuški došli su do saznanja o mogućem počinitelju opisanog kaznenog djela.

Jučer su, u službenim prostorijama PU Ljubuški, u svojstvu svjedoka saslušana tri mlađa punoljetnika iz mjesta Cerno, općina Ljubuški, a u svosjtvu osumnjičenoga saslušan je M. B. (20) iz mjesta Cerno, općina Čitluk.

Temeljem iskaza svjedoka i osumnjičenoga utvrđeno je da su isti, u subotu večer, šetali uz cestu te su prilikom šetnje naišli na odbačenu balu sijena.
Nadalje, utvrđeno je postojanje osnova sumnje da je M. B. (20) zapalio sijeno i bacio ga u šaht, pri čemu je izbio gore opisani požar.

PU Ljubuški podnijet će Županijskom tužiteljstvu izviješće o počinjenom kaznenom djelu protiv M. B. (20) zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo Oštećenje tuđe stvari iz čl. 293. st. 1. KZ-a FBiH.

MUP ZHŽ

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari