Roditelji, nastavnici i profesori ogorčeni na Helenu Lončar

u uredu

Ministrica Helena Lončar zadnjih je dana ogorčila nastavnike i profesore u školama ZHŽ, a posebno roditelje.

Roditelji joj zamjeraju što je odobrila potpuno nove udžbenika za V razred osnovne škole kojima su promijenjene samo korice, što je nametnut trošak roditeljima od gotovo 300 KM. Heleni Lončar krize nema, ali roditeljima ima pa negoduju što se ne koriste udžbenici VI razreda osmogodišnjeg programa za V razred devetogodišnjeg programa, kojeg ministrica samo iz političkih razloga nije zavoljela.

Sadržaj ovih udžbenika je identičan samo što na koricama nisu isti brojevi, koji se odnose na razred.

Ona vjerojatno nikada neće ni biti svjesna kakve je probleme polučila u obrazovanju, pa izgleda da joj je cijeli mandat prošao u inaćenju političkim protivnicima zakidajući prava djece, što je javno potvrdila.

Reagirala predsjednica Sindikata Vesna Ćorluka

Vesna Ćorluka je izjavila da su nastavnici svjesni ovog problema i da će oni prihvatiti stare udžbenike, jer je program potpuno isti, pa roditelji djeci mogu pribaviti i stare knjige za VI razred iz osmogodišnjeg programa.

Nastavnici su potpisali peticiju za početak nastave prvašićima, kada i svoj ostaloj djeci. Naveli su pedagoške i odgojne argumente, ali im je ministrica kazala da je to njena politička odluka, bila i da je neće mijenjati.

Što su interesi pojedinih roditelja?

Zanimljivo je napomenuti da su pojedini roditelji još od 2010. godine bili protivnici besplatnih udžbenika. Bili su protiv pokretanja bilo kakve akcije za besplatnim udžbenicima o čemu postoji dokumentacija. Ne treba govoriti da su bili politički orijentirani kao Helena Lončar.

Natječaji za zapošljavanje

Ponovno su se dogodile nepravde i nezakonitosti. Primani su isključivo podobni ljudi po izboru politike, bez valjanih kriterija i pravilnika. Tako su i oni sa desetogodišnjim stažom na Zavodu za zapošljavanje gledali u leđa podobnima mlađima od sebe. O tome ćemo u sljedećem tekstu.

Glas naroda

Može li se kao roditelj utjecati da te školske knjige doista uredno kruže iz godinu u godinu iz ruke u ruku?Ako bogate zemlje to mogu zašto mi dopuštamo da se bogati bogate a većina od prosjećne plaće odvaja nepotrebno za knjige koje bi se besplatno prenosile s generacije na generaciju.
Kao roditelju mi je žalosno gledati kako je skraćeno školovanje učenicima prvih razreda.Mislim da se nemamo razloga bojati jer ne tražimo previše nego da krenu na vrijeme u školske klupe.

Roditelji, nastavnici i profesori ogorčeni na Helenu Lončar
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentari ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari