Željko Koroman - Netko želi da iscuri ono malo Hrvata iz Središnje Bosne i Posavine

za govornicom

Željko Koroman je definitivno jedan od rijetkih hrvatskih političara u Bosni i Hercegovini koji svojim javnim istupima znaju zaokupiti pozornost šire javnosti. Nedavno je napustio Dragana Čovića, odnosno prekinuo suradnju s istim prozvavši ga kako nakon HDZ-a BiH želi priskrbiti i HNS!

Potom je Koroman dao javnu podršku Martinu Ragužu kao jedinom stvarnom hrvatskom kandidatu u izboru za Hrvatskog člana u Predsjedništvu BiH, a ovih je dana imao i zanimljiv javni istup u svom Ljubuškom gdje je upriličena Javna tribina u organizaciji HDZ-a 1990 na temu "Europska budućnost BiH i Hrvati kao ključ rješenja problema". Središnju ulogu na javnoj tribini imao je dakako Predsjednik HDZ-a 1990 i kandidat ove stranke za Hrvatskog člana u Predsjedništvu BiH Martin Raguž, međutim nazočnima se tom prilikom obratio i Željko Koroman.

"Nije bilo zajedničke liste unutar HNS-a zbog Dragana Čovića i Bože Ljubića, samo zbog njih dvojice, ništa više. Izgovor im je bila Središnja Bosna, odnosno tamošnje trzavice. Rekao sam im gospodo raspustite Središnju Bosnu i napravite zajedničku listu HNS-a. Ali ne, netko je sustavno želio izgubiti pozicije u Središnjoj Bosni i Posavini nakon čega sam došao do zaključka da netko želi da iscuri ono malo Hrvata iz Središnje Bosne i Posavine. Netko želi sutra reći što vi Hrvati hoćete, pa vidite da vas tu svakako nema" - poručio je Koroman.

"Netko opet želi napraviti nekakvu Herceg-Bosnu, pa taman u donjoj polovici Neretve samo da bi tu odlučiovao o životu i smrti, o tome tko će raditi a tko neće. Ono što me veže za ovaj projekat i gospodina Raguža jeste ono što želimo prenijeti na svakog čovjeka, a to je iskrenost, povjerenje i neodustajanje od onog što smo zacrtali. BiH ideamo reafirmirati uistinu kao dio domovine hrvatskog naroda, ništa manje nego onaj drugi dio koji se zove Republika Hrvatska" - također je ustvrdio Željko Koroman.

Dodao je još kako ova stranka neće dopustiti da se s njima manipulira kao što se pokušavalo zadnjih dana kada su se Čović i ekipa počeli predstavljati kao jedina lista HNS-a!

"Ako je to jedina lista HNS-a i jedina politika hrvatskog naroda u BiH ja vas onda uvjeravam da hrvatskog naroda ovdje neće biti, osim onih koji mogu spustiti ramena i biti sluge u svojoj kući, a pošto ja nisam takav ne želim da se moje unuče rodi ni u Vrgorcu, a kamoli u Münchenu. Mi smo druga lista HNS-a, alternativa smo hrvatskom narodu i šansa hrvatskom narodu. Ostajmo na ovim temeljnim načelima i onda će uz nas stati i Bog i hrvatski narod" - zaključio je Koroman.

Danijel Ivanković [ dnevno.ba ]

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari