Bakula: "Kad preuzmemo vlast socijalni problemi građana će biti prioritet"

u uredu

Predsjednik ŽO HDZ1990 Vjeko Bakula reagirao je na težak položaj najugroženijeg sloja pučanstva u ZHŽ čiji su jedini prihodi male socijalne naknade u visini od 80,00 KM, koje Vlada Zdenka Ćosića ne uplaćuje više od godine dana. Sadašnja Vlada ne uplaćuje troškove za štićenike u mnogim domovima u F BiH, kojima je podizanje sudskih tužbi izgleda jedini način naplate dugovanja.

"Ovo je sramotno. Transferiranje novca za socijalna davanja su obvezna ne samo zbog toga što to kaže zakon, već su i obraz svake vlasti. Za prethodne Vlade od 2006. do 2010. godine ovo se nije događalo. Mi smo svoje obveze izvršavali kad su u pitanju socijalna davanja. Naveo bi i porodiljske naknade i njih smo ostavili plaćenima", - naglašava Bakula.

"Kada preuzmemo vlast ovo će biti naš prioritet i odmah ćemo se uhvatiti ovog problema da barem malo ljudima olakšamo život i isplatimo što je brže moguće ova dugovanja.", - kaže Bakula. "Svjesni smo da je trenutačni dug veći od 3,5 milijuna KM, ali ponavljam učiniti ćemo sve da uz isplatu redovitih obveza što prije isplatimo i zaostatke, bez obzira što su i po drugim stavkama proračuna ostala dugovanja. Ponovit ću: socijala je biti naš prioritet!."

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari