Otvoren 15. Mediteran film festival

otvaranje

Programom filmova domaćih autora, u kojem smo vidjeli dokumentarce 'Znatiželja' Stjepana Skoke i 'Bolnica Inkognito' Zdenka Jurilja, sinoć je u prepunoj kino dvorani Borak u Širokom Brijegu počeo 15. Mediteran Film Festival koji će trajati do 30. kolovoza.

Čast samog proglašenja Festivala otvorenim pripala je predsjedniku Vlade Zapadnohercegovačke Zdenku Ćosiću, dok su se uz njega na ceremoniji otvaranja prisutnima obratili i Tomislav Topić direktor festivala i Robert Bubalo producent festivala.

Film koji je službeno otvorio 15. MFF jeste premijerno prikazani glazbeni dokumentarac, 'Izgubljeno dugme', redatelja Marija Vukadina, Renata Tonkovića i Roberta Bubala, posvećen kultnoj rock skupini s ovih prostora - bendu Bijelo Dugme.

projekcija

Prvu večer Mediteran Film Festivala projekcijom francuskog filma 'Sreća...obećana zemlja', otvoren je i program u konkurenciji u kojem će se ovu godinu natjecati 22 dokumentarna filma, po 11 ostvarenja u selekciji kratkometražnog, odnosno dugometražnog filma.

O najboljima će odlučivati šesteročlani međunarodni žiri koji će i odabrati pobjednika i uručiti mu Grand prix - MFF projektor u kategoriji dugometražnog filma i MFF projektor u kategoriji kratkometražnog filma, dok tradicionalno treću nagradu glasanjem dodjeljuje publika.

Sveukupno na ovogodišnjem Mediteran Film Festivalu, u kinu Borak u Širokom Brijegu, biti će prikazana 32 filma.

ljubuski.info galerija
ljubuski.info galerija
ljubuski.info galerija
mff.ba

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari