Albanski hakeri preuzeli stranicu Ministarstva prostornog uređenja

hacked

Mrežna stranica Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i zaštite okoliša je srušena i preuzeta od strane albanskih hakera, koji se predstavljaju kao Kosova Warriors Group.

Na stranici su postavili svoje oznake i poruku:
"Oprostite, nemamo ništa protiv Hrvata, mi samo testiramo sigurnost. Molimo, nemojte koristiti ovaj server, ništa nismo uklonili samo smo promijenili index.php. Mi smo albanski hakeri, ništa nas ne može zaustaviti samo Allah".

Provjerite i sami: http://www.mpugzozzh.com/

Ovakve situacije nisu uopće neobične, budući da ministarstva s područja naše županije jako malo pozornosti posvećuju sadržaju svojih stranica, a o sigurnosti da i ne govorimo. Najvećim dijelom iste su napravljene poluamaterski, na besplatnoj platformi Joomla, koja je poznata kao iznimno osjetljiva na hakerske napade. Nažalost, prijavljeni troškovi izrade i održavanja ovakvih stranica, često znatno premašuju stvarnu vrijednost.

Najveći broj mrežnih stranica naših ministarstava, ionako služe samo kao držači prostora, a učestalost objava sadržaja na istima, uz pomanjkanje brige o sigurnosti, samo pokazuju sav nerad i javašluk koji vlada u tim institucijama.

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Bez izbora pred izbore Ružica Zeljko
ljubuski.info
Život proveden u crvotočini Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Kad porastem, biću na proračunu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Ima li nam života ako "naši" ne pobijede? Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari