Uhićenim pritvor, raspisana tjeralica za Tonijem Brkićem iz Ljubuškog

ljubuski.info

Nakon održanog ročišta u Županijskom sudu Mostar, određen je pritvor četvorici uhićenih u ponedjeljak u Mostaru u združenoj policijskoj akciji 'Sunce'. Sljedeći mjesec iza rešetaka će provesti Anes Kurbegović, inače optuženi u predmetu 'Lutka', te Šeherzada Porić, Darko Sliško i Samir Serdarević, dok je Zoran Šimić pušten na slobodu.

Četvero pritvorenih osumnjičeno je da su, kao članovi zločinačke organizacije, izveli više teških krađa, među kojima u ponedjeljak veliku pljačku cigareta, kao i novca u mostarskom prigradskom naselju Ortiješ, nakon čega su i uhićeni. Dežurni tužitelj Hercegovačko-neretvanske županije Kemal Maksumić zatražio je mjeru pritvora zbog bojazni da bi, ako se nađu na slobodi, mogli utjecati na svoje uučesnike, ali i na tragove i dokaze.

"Nakon provale u to skladište uz magistralnu cestu M-17 u Ortiješu, zaplijenjen je kamion i u njemu su nađene ukradene cigarete, čija količina još nije utvrđena, odnosno nisu još sve izbrojane. No, okvirno se procjenjuje da je riječ o cigaretama vrijednim milijun i dvjesto tisuća maraka. Iz skladišta je ukradeno i skoro 40.000 maraka u gotovom novcu", rekao nam je Maksumić.

Inače, osim ove petorke, policija traga i za drugim sudionicima, a potjernica je, kako se saznaje, raspisana za Andrijom Begom iz Prozora/Rame, Mugdimom Omanovićem iz Bugojna, te za Tonijem Brkićem iz Ljubuškog.

U utorak poslijepodne, u okviru ove akcije, na području Jablanice uhićeni braća Kemal i Nezir Šćuk, čiji su objekti, odnosno kuće, kao i restoran na ulazu u Jablanicu, pretresani. Oni su nakon uhićenja predati u nadležnost MUP-ova Hercegbosanske i Zapadnohercegovačke županije, koji se naknadno uključio u ovu akciju.

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info
ljubuski.info
Pravda je samo za sirotinju Emir Imamović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari