Petar Ćorluka: Nisam mogao narodu okrenuti leđa

ljubuski.info

Nemam iskustva u politici i nisam htio ući u Upravni odbor Fonda za pomoć nastradalim područjima. Osim toga, imam jako puno posla u "Violeti". Međutim, kada sam razmislio, shvatio sam da nemam pravo narodu okrenuti leđa sada kada mu je svaka pomoć potrebna, kazao je vlasnik "Violete" Petar Ćorluka.

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine osnovala je Federalni fond za pomoć nastradalim područjima od prirodne nepogode na teritoriju Federacije BiH, u koji je do sada uplaćeno više od 4 milijuna KM.

Tim Fondom upravljat će Upravni odbor Fonda kojeg čine tri gospodarstvenika Safudin Čengić, Petar Ćorluka i Zehra Obralija, te federalni ministri Adil Osmanović, Enver Bijedić, Desnica Radivojević, Jerko Ivanković Lijanović, Erdal Trhulj te načelnik Općine Maglaj Mehmed Mustabašić u ime Saveza općina i gradova FBiH i potpredsjednik Saveza samostalnih sindikata BiH Sinan Husić, piše NAP

Predsjednik Upravnog odbora je, po funkciji, premijer FBiH Nermin Nikšić. Prvi sastanak Upravnog odbora Fonda je danas.

"Više nemamo vremena za čekanje. Ide jesen, ljudima je potrebno riješiti krov nad glavom. Od članova Fonda, ali i od ostalih nadležnih institucija tražit ću da se ljudima počnu rješavati stambena pitanja po hitnom postupku, upozorio je dalje jedan od najvećih gospodarstvenika u BiH. U mojoj kompaniji je ponekad od ideje do realizacije potrebno svega nekoliko sati. Takav odnos ću tražiti i u slučaju poplavljenih područja. Ljudi nemaju vremena čekati", kaže Ćorluka.

Bosanskohercegovačka kompanija "Violeta" je tijekom poplava koje su BiH, Srbiju i Hrvatsku zahvatile u svibnju ove godine osigurala sredstva za poplavljena područja u iznosu od milijun KM koja su usmjerena u ugrožena područja ove tri zemlje.

NAP

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari