Uhićeno pet članova zločinačke organizacije

akcija

U združenoj policijskoj akciji kodnog naziva "Sunce", policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), u saradnji sa pripadnicima MUP-a Kantona 10 i pripadnicima MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije, u ranim jutarnjim satima na području Mostara uhitili su pet osoba.

Uhićeni su A.K., Š.P., V.S., S.S. i D.S. zbog postojanja osnova sumnje da su kao članovi zločinačke organizacije počinili kazneno djelo teška krađa.

Navedene osobe se sumnjiče za izvršenje više pljački na širem području Hercegovine.

Neke od uhićenih osoba u ovoj akciji tretirane su u okviru predmeta kodnog naziva "Lutka" i pod mjerama su Suda BiH, a određeni broj osumnjičenih osoba je u bijegu.

U okviru ove akcije danas je zaplijenjena veća količina (kamion) cigareta koje su otuđene u jutarnjim satima na području Mostara, a u tijeku su uviđajne radnje na mjestu pronalaska.

Pretresi objekata na više lokacija još uvijek traju, s ciljem pronalaženja i privremenog oduzimanja predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku.

Navedene aktivnosti provode se po naredbama Županijskog suda u Mostaru i županijskog Tužiteljstva HNŽ, u koordinaciji sa Tužiteljstvom BiH.

Uhićene osobe privedene su u službene prostorije MUP-a HNŽ u Mostaru, gdje će se nad njima izvršiti kriminalistička obrada, nakon čega će, u zakonskom roku, biti predane nadležnom tužiteljstvu na dalje postupanje.

Aktivnosti na ovom predmetu se nastavljaju, a o konačnim rezultatima javnost će biti naknadno informirana, priopćeno je.

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info
ljubuski.info
Pravda je samo za sirotinju Emir Imamović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari